Skip to content

Zorg en welzijn

Hoe we werken

Als je als basis- of kaderleerling later met mensen wilt werken dan ben je zelf je belangrijkste instrument. Jij moet namelijk de ander helpen of iets leren. Daarom leer je bij Zorg en Welzijn jezelf kennen én de mensen waar je misschien mee gaat werken.

Op het Zorg en Welzijn-plein boots je allerlei praktijksituaties na op de verschillende werkplekken. Dat maakt de lessen erg afwisselend. Je krijgt vier profielmodules en vier keuzevakken die ieder zeven weken duren.

Soms werk je individueel en soms werk je samen in een groepje. Je werkt dan aan een werkstuk of presentatie. Ook rollenspelen zullen er geoefend worden, dan oefen je met elkaar. En soms werk je met mensen van buitenaf. Zowel in leerjaar 3 als in leerjaar 4 loop je twee weken stage. Zo pas je de lesstof toe in de praktijk en weet je of je een bepaald beroep wel of juist niet leuk vindt.

Profielmodules en keuzevakken

Profielmodules

Bij Zorg en Welzijn volg je vier verplichte profielmodules.

Keuzevakken

Daarnaast kiezen basis- en kaderleerlingen, samen met hun ouders en met de ondersteuning van de mentor, een keuzepakket bestaande uit vier keuzevakken. Het aanbod kan per schooljaar wisselen.

Keuzepakket Beauty

Keuzepakket Lifestyle

Wat kun je met deze opleiding?

Met je diploma kun je doorstromen naar een mbo-opleiding niveau 2, 3 of 4 om bijvoorbeeld onderwijsassistent, verzorgende, pedagogisch medewerker in een kinderdagverblijf, schoonheidsspecialist of sportinstructeur te worden. En natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden.