Skip to content

Vwo

De opleiding

CONTACT

Tweejarige brugklas havo/vwo

Het Sondervick College biedt een tweejarige brugklas havo/vwo aan. De brugperiode is bedoeld om te bekijken welk onderwijsniveau uiteindelijk het beste voor jou is. En in een tweejarige brugklas heb je ruim de tijd om te wennen. Gedurende het eerste schooljaar worden de reguliere schoolvakken,  maatwerklessen, het excellent programma, wetenschapsoriëntatie en klassieke culturele vorming aangeboden.

Tweede klas
In het tweede leerjaar kun je kiezen voor het gymnasiumtraject. Er zijn dan extra vakken Grieks en Latijn. Gedurende de tweede klas maak je, samen met de mentor, de keuze voor havo, atheneum of gymnasium.

Waarom tweejarige brugklas havo/vwo?

  • Betere determinatie.
  • Vroege selectie, de keuze een jaar uitstellen.
  • Zwakkere leerlingen in de dakpan-klas trekken zich op aan het hogere niveau.
  • Vwo-leerlingen dienen uitgedaagd te worden.

Veelgestelde vragen

Meest voorkomende vragen en antwoorden

De vakanties vind je in de jaarplanner van de opleiding of op de pagina Lestijden en vakanties.

De formulieren voor het aanvragen van verlof vind je op de pagina Verlof aanvragen. Hier vind je ook meer informatie over de richtlijnen rondom het aanvragen van verlof.

Informatie hierover vindt u op de pagina Ziekmelden.

Het rooster kun je vinden door in te loggen in Zermelo. Lestijden vind je bij Lestijden en vakanties.

TTO YES OR NO?

Wij leiden onze leerlingen op tot wereldburger. Op het vwo kun je daarom kiezen voor ‘Tweetalig Onderwijs’ (TTO). Je volgt dan vanaf de brugklas meer dan de helft van alle vakken in het Engels. Ook zijn de vakken meer internationaal georiënteerd.

Na de eerste drie leerjaren sluit je TTO af met een officieel Junior Certificate (Cambridge B2-niveau). Vanaf de vierde klas werk je toe naar het behalen van de zeer gewilde en gewaardeerde Cambridge Certificates. Al deze certificaten zijn internationaal erkend. In combinatie met je havo- of vwo-diploma geven ze je toegang tot diverse Engelstalige hbo-opleidingen en universiteiten wereldwijd.