Skip to content

Onze school

Het Sondervick College is een school voor vmbo basis/kader, mavo, havo en vwo. Prachtig gelegen op de Kempen Campus. Iedere leerling heeft een eigen gebouw als uitvalsbasis. Dat is fijn voor de leerlingen, want dat voelt veilig en vertrouwd. Zo hebben we de voordelen en faciliteiten van een grote school, maar ervaren leerlingen de gemoedelijke sfeer van een kleine school.

Onze school staat midden in de Veldhovense samenleving. Vanuit diverse projecten werken we samen met bedrijven en organisaties uit Veldhoven en omgeving. Het Sondervick College is gevestigd in de brainportregio en een officiële BrainportSchool. We besteden veel aandacht aan internationalisering.

Brainport School

Onze school is onderdeel van de Stichting Brainport Scholen. Samen met andere scholen in PO en VO, bedrijven en organisaties binnen onze regio werken we structureel en constructief aan onderwijsontwikkeling. We richten ons hierbij op drie belangrijke pijlers:

  1. 3Oleren; ondernemen, onderzoeken en ontwerpend leren. Ons onderwijs stimuleert initiatief, doorzettingsvermogen, nieuwgierigheid en probleemoplossend vermogen.
  2. Omgevingsgericht leren. We halen realistische vraagstukken de school in. We gaan op bedrijfsbezoeken of laten professionals uit de Brainportregio een deel van ons onderwijs verzorgen in de vorm van een gastcollege of masterclass.
  3. Internationalisering. Deze pijler richt zich op wereldburgerschap en cultureel bewustzijn. En ook op het vergroten van het vermogen van onze leerlingen om om te gaan met mensen uit andere culturen in hun eigen omgeving. Taalvaardigheid in een of meerdere moderne vreemde talen vormt daar een onderdeel van.

Wil je meer informatie over Brainport Scholen? Klik dan hier voor de merkbelofte.