Skip to content

Tweetalig onderwijs

Tweetalig Onderwijs (TTO)

Op het Sondervick College kun je bij de opleidingen havo en vwo kiezen voor Tweetalig Onderwijs (TTO). Je volgt dan vanaf de brugklas meer dan de helft van alle vakken in het Engels. Ook zijn de vakken meer internationaal georiënteerd.

Met TTO ben je uitstekend voorbereid op een internationale werk- en leeromgeving. In vijf of zes jaar tijd heb je als TTO-leerling meer dan 1.600-2.000 uur extra Engels gehoord, gelezen, geschreven en gesproken. Ook maak je intensiever kennis met andere culturen en omgangsvormen. Hierdoor ontwikkel je jezelf tot een echte wereldburger.

Een extra vak dat je volgt is English Language and Culture, gegeven door een native speaker (docent die Engels als moedertaal heeft). Tijdens dit vak maak je kennis met de cultuur van de Engelstalige wereld en oefen je extra taalvaardigheden, zoals debating en public speaking.

De TTO-leerling

Als TTO-leerling maak je jezelf de Engelse taal eigen doordat we je in deze taal onderdompelen. Van jou als TTO-leerling verwachten we dat je binnen alle TTO-lessen en daarbuiten met docent en medeleerlingen zoveel mogelijk in het Engels communiceert. Al onze TTO-docenten hebben het Certificate of Proficiency behaald. Dit betekent dat ze hun eigen vak op een goed niveau in het Engels kunnen geven.

Internationaal erkend certificaat

Na drie leerjaren sluit je je TTO af met een officieel Junior Certificate; B2-niveau voor tvwo en B1-niveau voor thavo. Vanaf de vierde klas werk je toe naar het behalen van de zeer gewilde en gewaardeerde Cambridge Certificates. Al deze certificaten zijn internationaal erkend. In combinatie met je havo- of vwo-diploma geven ze je toegang tot diverse Engelstalige hbo-opleidingen en universiteiten wereldwijd.

Zit je op de basisschool en wil je een keer ervaren wat tweetalig onderwijs is?
Meld je dan aan voor de proefmiddag tweetalig onderwijs!

Versterkt Engels op vmbo en mavo
Op ons vmbo en mavo bieden we versterkt Engels aan. Meer informatie hierover vind je hier:
Versterkt Engels vmbo
Versterkt Engels mavo