Skip to content

Vmbo

De opleiding

CONTACT

Veelgestelde vragen

Meest voorkomende vragen en antwoorden

Informatie hierover vindt u op de pagina Ziekmelden.

Het rooster kun je vinden door in te loggen in Zermelo. Lestijden vind je bij Lestijden en vakanties.

De vakanties vind je in de jaarplanner van de opleiding of op de pagina Lestijden en vakanties.

De formulieren voor het aanvragen van verlof vind je op de pagina Verlof aanvragen. Hier vind je ook meer informatie over de richtlijnen rondom het aanvragen van verlof.

Schakeljaar op vmbo basis/kader

We vinden het belangrijk dat je je thuis voelt op onze school en dat je ontdekt wie je bent, wat je wil en wat je kunt.

Overstap van basisschool naar vmbo basis/kader
Op het Sondervick College werken we bij vmbo basis/kader met een schakeljaar. Bijna alle lessen in het eerste jaar van basis/kader worden gegeven door een kleine groep docenten. Zo leer je de docenten snel kennen. En zij jou! Je krijgt les in één vast lokaal. Bijna alle vakken worden hier gegeven. Net zoals op de basisschool. Er zitten minder kinderen in een klas dan in een reguliere brugklas. Dit alles maakt de overstap veel makkelijker. In leerjaar 2 krijg je net als andere brugklassers les van meerdere docenten in meerdere lokalen.

Een goede start
In het begin van het eerste jaar besteden we extra aandacht aan plannen en organiseren van je schoolwerk. Je maakt in deze periode je huiswerk zoveel mogelijk in de klas. Tijdens de lessen helpt de docent je met het huis- en leerwerk. Soms heb je even extra ondersteuning nodig bij zaken als technisch en begrijpend lezen, spelling en rekenen. Hieraan wordt gewerkt tijdens zogenaamde maatwerk-uren.

Ontdekken van je interesses en mogelijkheden
In leerjaar 1 en 2 werk je, naast natuurlijk de ‘gewone vakken’, aan het ontdekken van je interesses en eigen mogelijkheden. Al in leerjaar 1 ga je aan de slag met oriëntatie op beroepen, studierichtingen en mogelijke keuzes. Dit gebeurt tijdens de uren mentorbegeleiding en het vak PPO (Praktische Profiel Oriëntatie).

Leren in en buiten de school
Je leert niet alleen ín de school, maar ook erbuiten. Je gaat vaak op pad om wat je op school leert te koppelen aan de wereld om je heen. Zo ben je dus écht praktijkgericht bezig!