Skip to content

Naar de brugklas

Een goede start!

Best spannend, die overgang van de basisschool naar de middelbare. Samen met jouw basisschool, zorgen wij voor een goede start. Wij vinden het belangrijk dat je je snel thuis en veilig voelt en dat je in een fijne klas komt.

De mentor
Degene die altijd voor jou klaar staat is je mentor. Hebben jij of je ouders vragen, dan kunnen jullie altijd bij de mentor terecht. De mentor geeft ook de mentorlessen aan jouw mentorklas. Hier ‘leer je leren’ en hoe je jouw huiswerk het beste aanpakt. Ook leert je mentor je hoe we op school omgaan met elkaar en welke afspraken er zijn op school.

Tweejarige brugklassen
We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt op onze school en dat je op de juiste plek zit. Vanaf schooljaar 2023-2024 zijn alle brugklassen tweejarig. Zo krijg je ruim de tijd om te wennen aan het middelbare onderwijs. Er is een vmbo basis/kader brugklas, een mavo/havo brugklas en een havo/vwo brugklas. In deze zogenaamde dakpanklassen wordt op beide niveaus les gegeven. Heb je wat extra uitleg nodig? Dan krijg je die. Juist toe aan wat extra uitdaging? Dan zorgt de docent voor verdiepingsstof. Bij de toetsing houden we rekening met jouw niveau. In het tweede jaar op het Sondervick College bekijken we, samen met jou en je ouders, welke opleiding het beste bij je past. 

Leuke activiteiten
We organiseren veel leerzame en gezellige activiteiten. Zoals het herfstbal, een zwemfeest, techniek en design excursies en themaweken. Zo leer je elkaar goed kennen.

Op het Sondervick
Hoe vinden onze leerlingen het hier school? In onderstaande filmpjes vertellen ze het je! 

Brugklassers aan het woord

Op mijn eerste schooldag vond ik al gauw nieuwe vrienden. En als we naar school fietsen, fiets ik met de meiden uit groep 8 van vorig jaar.

Ik vind de nieuwe vakken wiskunde en Frans erg leuk.

Eerst moest ik nog wennen aan de hoeveelheid huiswerk, maar nu gaat dat wel goed.

De eerste week was er een introductie om elkaar te leren kennen. Ook kregen we uitleg over de school. Toch heel anders: "Van oudste naar jongste leerling."

Heb je een probleem met de laptop dan mag je naar de 'laptopdokter'.

We hebben een Magisterapp, waarin we precies zien welke vak we hebben en welk lokaal. Ook zien we daarin het huiswerk.

Het is hier erg leuk op de nieuwe school, maar ook anders. Nieuwe vakken, meer en andere leraren, nieuwe vrienden, je hebt een mentor, je moet van lokaal naar lokaal en meer huiswerk dan op de basisschool.

In het begin vond ik het hier reusachtig, maar je kent alles in een paar weken.

In de introductieweek hebben we een leuke speurtocht door de school gehad. Verder vind ik het hier keileuk, omdat ik veel oude klasgenootjes tegenkom.

Om je klas wat beter te leren kennen hadden we allemaal spelletjes tijdens de introductie. Dat waren vooral teamwork-spellen om meer vertrouwen in elkaar te hebben.

Op het Sondervick College hebben ze strenge regels tegen pesten. En dat is goed ook.