Skip to content

Produceren, installeren en energie

Hoe we werken

Bij Produceren, installeren en energie (PIE) leer je als basis of kader leerling basistechnieken uit de metaal-, elektro- en installatietechniek. Leerlingen die kiezen voor het PIE profiel zijn echte doeners en hebben een passie voor alles wat met techniek te maken heeft.

Tijdens de praktijkopdrachten komt een groot deel van de theorie aan bod. Hierdoor leer je de theorie door het te doen in de praktijk. Per week heb je slechts één á twee theorielessen. Alle lessen vinden plaats in een volledig uitgerust praktijklokaal. Zo hebben we 3D printers, een lasersnijder en een CNC draai- en freesbank. Ook hebben we zonnepanelen en zonnecollectoren voor het onderwerp duurzame energie.

Profiel- en keuzevakken

Profielvakken
Bij PIE volg je vier verplichte basis profielvakken:

Keuzevakken
Naast de verplichte profielvakken mag je vier keuzevakken kiezen. Samen met je mentor bepaal jij je pad! Van de vier keuzevakken mag je er één kiezen buiten het PIE profiel. De PIE-keuzevakken zijn:

Wat kun je met dit profiel?

Met je diploma kun je doorstromen naar verschillende mbo-opleidingen. Veel leerlingen gaan verder in een technische richting, bijvoorbeeld mechatronica, elektrotechniek, ICT of engineering. Zij schrijven zich in op verschillende scholen zoals het Summa college, St. Lucas, ROC Midden Brabant of Koning Willem 1 College.