Skip to content

Mobiliteit en transport

Hoe we werken

Bij Mobiliteit en transport (M&T) krijg je als basis of kader leerling een basisopleiding in de mobiliteitsbranche, aangevuld met een module transport en logistiek. Leerlingen die kiezen voor het profiel M&T zijn echte doeners met een passie voor alles wat met voertuigentechniek en transport te maken heeft.

Tijdens de praktijkopdrachten komt een groot deel van de theorie aan bod. Daardoor heb je maar één á twee klassikale theorielessen per week. Alle lessen vinden plaats in een volledig uitgerust praktijklokaal waar we alle benodigdheden, moderne apparatuur en auto’s binnen handbereik hebben.

Profiel- en keuzevakken

Profielvakken
Bij M&T volg je vier verplichte profielvakken:

Keuzevakken Naast de verplichte profielvakken mag je vier keuzevakken kiezen. Samen met je mentor bepaal jij je pad! Van de vier keuzevakken mag je er één kiezen buiten het profiel M&T. De M&T keuzevakken zijn:

Wat kun je met deze opleiding?

Met je diploma kun je doorstromen naar verschillende mbo-opleidingen. Veel leerlingen gaan verder in de mobiliteit branche, ze kiezen bijvoorbeeld voor een opleiding om autotechnicus, automotive engineer, schadehersteller, bedrijfsautotechnicus of autospuiter te worden. Een andere populaire vervolgopleiding is de school voor ‘transport en logistiek’. Onze leerlingen schrijven zich in op verschillende scholen, waaronder Summa, ROC Midden Brabant en Koning Willem 1 College

Met ingang van schooljaar 2022-2023 bieden wij M&T niet meer aan als profiel, maar als keuzevak binnen het profiel Produceren, Installeren en Energie.