Skip to content

Bouwen, wonen en interieur

Hoe we werken

Leerlingen die voor het Bouwen, wonen en interieur (BWI) profiel kiezen zijn doeners die graag met hun handen werken. De leerstof bestaat uit praktijkopdrachten, tekenen/ schetsen en een deel vaktheorie. De praktijkopdrachten doe je op het praktijkplein. Zo breng je dat wat je leert, meteen in de praktijk. Het aantal lessen dat je bezig bent met theorie en tekenen is beperkt.

Profiel- en keuzevakken

Profielvakken
Bij BWI volg je als basis of kader leerling vier verplichte basis profielvakken:

Keuzevakken
Naast deze vier verplichte profielvakken kies je vier keuzevakken. Samen met je mentor bepaal jij je pad! Van deze vier keuzevakken mag je er één kiezen buiten het profiel BWI. De BWI-keuzevakken zijn:

Naast alle uren op het praktijkplein besteden we ook aandacht aan algemene kennis en vaardigheden, loopbaanoriëntatie en ontwikkeling.

Wat kun je met dit profiel?

Met je diploma kun je doorstromen naar verschillende opleidingen binnen het mbo. Veel leerlingen kiezen voor een vervolgopleiding binnen de techniek- of designsector. Zij schrijven zich in op scholen zoals het Summa college, Sint Lucas of De Rooi Pannen.

De opleidingsniveaus verschillen, met het basisdiploma stroom je door naar niveau 2, met het kaderdiploma naar niveau 3 of 4.