Skip to content

Produceren, installeren en energie

Hoe we werken

Bij Produceren, installeren en energie (PIE) leer je basistechnieken uit de metaal-, elektro- en installatietechniek. Leerlingen uit de gemengde leerweg die kiezen voor het PIE profiel zijn echte techneuten en hebben een passie voor alles wat met techniek te maken heeft. Zij kiezen ervoor om zes lesuren per week te gaan leren op het techniekplein. 

Tijdens de praktijkopdrachten komt een groot deel van de theorie aan bod. Hierdoor leer je de theorie door het te doen in de praktijk en zijn het aantal theorielessen beperkt. Alle lessen vinden plaats in een volledig uitgerust praktijklokaal. Zo hebben we 3D printers, een lasersnijder en een CNC draai-, frees en kantbank. Ook hebben we zonnepanelen en zonnecollectoren voor het onderwerp duurzame energie.

Profiel- en keuzevakken

Profielvakken
Bij PIE volg je twee verplichte basis profielvakken:

Keuzevakken
Naast de verplichte profielvakken mag je vier keuzevakken kiezen. Samen met je mentor bepaal jij je pad! De PIE-keuzevakken zijn:

Wat kun je met dit profiel?

Met je diploma kun je doorstromen naar verschillende mbo-opleidingen op niveau 4. Veel leerlingen gaan verder in een technische richting. Bijvoorbeeld mechatronica, elektrotechniek, ICT of engineering. Zij schrijven zich in op verschillende scholen zoals het Summa college, ROC Midden Brabant of Koning Willem 1 College.