Skip to content

De opleiding

Leerjaar 1 en 2

Tweejarige brugklas
We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt op onze school en dat je op de juiste plek zit. Daarom hebben wij tweejarige brugklassen. Krijg je op de basisschool een mavo-advies? Dan stroom je in in de brugklas mavo/havo. Zo krijg je ruim de tijd om te wennen aan het middelbare onderwijs. In deze zogenaamde dakpanklas wordt op beide niveaus les gegeven. Heb je wat extra uitleg nodig? Dan krijg je die. Juist toe aan wat extra uitdaging? Dan zorgt de docent voor verdiepingsstof. Bij de toetsing houden we rekening met jouw niveau. In het tweede jaar op het Sondervick College bekijken we, samen met jou en je ouders, welke opleiding het beste bij je past. 

 

In gesprek met je mentor
Aan het begin van het schooljaar heb je, samen met je ouders, een startgesprek met je mentor. Dit gesprek is bedoeld om kennis te maken en afspraken te maken voor het schooljaar. In de loop van het schooljaar vinden er nog een aantal gesprekken met je mentor en je ouders plaats. 

 

Voorbereiding op de bovenbouw
In het tweede leerjaar bereid je je voor op de bovenbouw. Ga je naar de mavo of naar de havo? Op de mavo maak je de keuze tussen een gemengde leerweg of een theoretische leerweg. Dit doe je door een oriëntatie op de verschillende praktijkpleinen en een snuffelstage.

Leerjaar 3 en 4

Tijdens leerjaar 3 en 4 bereid je je voor op het eindexamen en het vervolgonderwijs: havo of mbo. Ook hier begin je met een introductieprogramma en een startgesprek met je mentor en je ouders.

Binnen de mavo zijn er twee leerwegen:

Profielen gemengde leerweg

Binnen de gemengde leerweg kan je kiezen uit de volgende profielen:

Versterkt Engels

Engels leren door te doen
Zit jij op onze mavo en heb je behoefte aan meer uitdaging? Kies dan voor Versterkt Engels. Op onze mavo ben je actief bezig met Engels, je leert door te doen. We gebruiken een Engelstalige methode en oefenen het lezen, luisteren, schrijven en spreken in het Engels. In de les spreken de docent en leerlingen vooral Engels. Op deze manier wordt communiceren in het Engels heel gewoon en ben je straks goed voorbereid op je toekomst en vervolgopleiding.

Lessentabel

Benieuwd naar welke lessen die je krijgt op onze mavo? Bekijk dan onze lessentabel. Je ziet in deze tabel hier ook hoeveel lesuren per week er aan alle vakken worden besteed.

Doorstromen

De docenten vergaderen 3 maal per jaar over de vorderingen van alle leerlingen. Hierbij wordt gekeken naar rapportcijfers, maar ook naar de werkhouding in de klas en andere vaardigheden. In de onderbouw nemen we een aantal methode onafhankelijke toetsen af, om nog beter te kunnen bepalen wat al goed gaat en waar leerlingen nog extra aan moeten werken. Aan het eind van periode 2 krijg je een voorlopig advies, voor het komend schooljaar.