Skip to content

Mobiliteit en transport

Hoe we werken

Leerlingen die binnen de gemengde leerweg voor het profiel Mobiliteit en Transport kiezen krijgen een gedegen basisopleiding in de mobiliteitsbranche. Leerlingen die kiezen voor het profiel M&T hebben een passie voor alles wat met voertuigentechniek te maken heeft. Zij kiezen ervoor om zes lesuren per week te gaan leren op het techniekplein. 

Tijdens de praktijkopdrachten komt een groot deel van de theorie aan bod. Hierdoor leer je de theorie door het te doen in de praktijk en zijn het aantal theorielessen beperkt. Alle lessen vinden plaats in een volledig uitgerust praktijklokaal waar we alle benodigdheden, moderne apparatuur en auto’s binnen handbereik hebben.

Profiel- en keuzevakken

Profielvakken
Bij M&T volg je de verplichte profielvakken:

Keuzevakken
Naast de verplichte profielvakken mag je vier keuzevakken kiezen. Samen met je mentor bepaal jij je pad! Van de vier keuzevakken mag je er één kiezen buiten het profiel M&T. De M&T keuzevakken zijn:

Wat kun je met deze opleiding?

Met je diploma kun je doorstromen naar verschillende niveau 4 mbo-opleidingen. Veel leerlingen gaan verder in de mobiliteit branche, ze kiezen bijvoorbeeld voor een opleiding om automotive engineer, technisch specialist of verkoopmanager in de mobiliteitsbranche. Onze leerlingen schrijven zich in op verschillende scholen, waaronder Summa College, ROC Midden Brabant en Koning Willem 1 College.

Met ingang van schooljaar 2022-2023 bieden wij M&T niet meer aan als profiel, maar als keuzevak binnen het profiel Produceren, Installeren en Energie.