Skip to content

Veelgestelde vragen laptop(gebruik)

Heb je vragen over het laptopgebruik op onze school? De kans is groot dat je hier een antwoord op je vraag vindt!

Activerend, ervaringsgericht en visueel aantrekkelijk onderwijs voor de leerling, wat aansluit bij zijn belevingswereld, met studiebegeleiding op maat. Dit is het onderwijs dat wij ontwerpen, maken en geven met en aan de leerling die kiest voor het Sondervick College.

Leren door het te doen. Dat is de insteek. We gaan met kleine stapjes, met elkaar de toekomst tegemoet. We leren met en van elkaar. Hiervoor is het noodzakelijk dat iedereen zijn eigen ‘device’ heeft, zodat eenieder kan bijdragen en leren.

Door gebruik te maken van een device in de klas zorgen we ervoor dat het onderwijs beter aansluit bij de leerlingen, maar ook dat er meer gebruik wordt gemaakt van de verschillende mogelijkheden. De laptop is dus niet uitsluitend voor het maken van aantekeningen. Er worden werkstukken op gemaakt, maar ook filmpjes, collages en samenvattingen. Voor een deel van de vakken hebben we een digitale methode. Ook worden verschillende onlinemogelijkheden gebruikt zoals ‘wrts’, voor het leren van woordjes.

De laptop moet elke dag mee naar school. Het is dan ook aan te bevelen een goede laptoptas aan te schaffen.

Op school is een ruimte (D.2.46) ingericht waar de laptopdokter zich bevindt (12.00-14.00 uur). Indien deze het probleem niet weet op te lossen, dient er contact gelegd te worden met de leverancier.

Als de laptop thuis stuk gaat, gebreken vertoont, kun je direct contact opnemen met de leverancier. Zij helpen je dan verder.

Leerlingen met een laptopprobleem kunnen van 8.15 uur tot 8.30 uur en in de pauzes terecht in D.2.46.

Afhankelijk van de afgesloten service bij de leverancier heb je al dan niet recht op een leenlaptop.

  • Intern geheugen: minimaal 8 GB werkgeheugen
  • Harddisk: Minimaal 64 GB opslagruimte
  • Wifi netwerk: Draadloze netwerkadapter 802.11 g/n/ac met 5 GHz frequentie. Voor optimale werking is de AC-standaard aan te bevelen. De B-standaard kunnen we niet ondersteunen. Het is dus belangrijk dat je dit goed navraagt bij je leverancier.
  • Batterij: Batterij met een actieve gebruiksduur van tenminste 5,5 uur
  • Beeldscherm: 11,6 – 15 inch
  • Besturingssysteem: Windows 10 versie 22H2 of hoger

    Office en Dyslexie Software worden beschikbaar gesteld door het Sondervick College. Verder is er geen betaalde software nodig.

Voor leerlingen met een dyslexieverklaring bestaat de mogelijkheid om naast de gewone boeken ook de schoolboeken in gesproken vorm aan te vragen. Om deze boeken te kunnen laten voorlezen op de laptop moet er een voorleessprogramma geïnstalleerd zijn op de schoollaptop. Het Sondervick College biedt hiervoor het  voorlees-computerprogramma ClaroRead aan.

Nee, dit pakket wordt straks gratis geleverd via school zodra de leerling start op onze school. Het Sondervick College gebruikt het Office 365 pakket met het Student Advantage-programma.

Handleiding aanschaf/installatie Office 365

Microsoft stelt via het Student Advantage-programma Office 365 ProPlus beschikbaar voor studenten en leerlingen. De voorwaarden zijn dat het Sondervick College in het bezit is van een Microsoft-overeenkomst waarin Microsoft Office voor de hele organisatie (docenten/personeelsleden) is gelicenseerd en dat Office 365 wordt ingezet voor onderwijsdoeleinden. Dit is het geval. Met deze regeling kan elke student/leerling op maximaal vijf laptops/computers het officepakket installeren.