Skip to content

Ministerie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op werkbezoek bij Sondervick College

Donderdag 25 januari bezochten vijf medewerkers van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de vmbo-afdeling van onze school. Zij gingen in gesprek met managers onderwijs, docenten en leerlingen. Itgen Hansen, beleidsmedewerker OCW: “Het is voor ons heel waardevol om scholen in het land te bezoeken. Juist tijdens deze werkbezoeken kunnen we ophalen wat er goed gaat en waar scholen tegenaan lopen.

Tijdens de uitgebreide lunch, geheel verzorgd door onze eigen vierdejaars leerlingen, werden diverse initiatieven gedeeld. Zo was beleidsmedewerker Laura Veerman aangenaam verrast door het nieuwe Sondervick-initiatief Boys in de zorg. Laura: “Girlsday, om meiden kennis te laten maken met techniek, kennen we natuurlijk al een aantal jaar. Dit initiatief van een docent van deze school om op diezelfde dag jongens kennis te laten maken met de zorg vind ik echt heel mooi.”

Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding over de praktijkpleinen van Zorg & Welzijn, Produceren, Installeren & Energie en Bouwen, Wonen & Interieur. Manager onderwijs Moniek Pistorius: ‘Heel fijn om te ervaren dat het ministerie zo geïnteresseerd is in onze visie op onderwijs. Het maakt mij trots om de mooie ontwikkelingen op onze school te kunnen laten zien.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email