Skip to content

Schoolgids

3.
7
3.
5

Tweetalig onderwijs

Op het Sondervick College kunnen leerlingen bij de opleidingen havo en vwo kiezen voor tweetalig onderwijs. Zij volgen dan vanaf de brugklas meer dan de helft van alle vakken in het Engels. Door leerlingen onder te dompelen in de Engelse taal, worden ze hierin snel actief vaardig. Daarnaast maken TTO leerlingen intensief kennis met andere culturen en omgangsvormen. Internationaal
georïenteerde projecten, activiteiten en excursies zorgen ervoor dat zij echte ‘Global Citizens’ worden. Het extra vak ‘ELC – English Language and Culture’ draagt daar ook aan bij en extra taalvaardigheden zoals ‘debating’ en ‘public speaking’ worden geoefend.

T-havo en T-vwo

Na de eerste drie leerjaren sluit een leerling TTO af met een officieel Cambridge Junior Certificate met voor T-havo een B1 niveau en voor T-vwo een B2 niveau. Vanaf leerjaar 4 volgen leerlingen een extra taaltraject voorbereidend op het Cambridge Advanced (C1) of Cambridge Proficiency (C2) certificaten.

Het TTO is gecertificeerd door het Europees Platform–Nuffic (www.europeesplatform.nl).

Op onze site vind je een overzicht van de vrijwillige ouderbijdrage per leerjaar en de activiteiten die daaruit bekostigd worden. Indien de inkomsten uit de ouderbijdragen onvoldoende zijn om het aanbod te kunnen financieren kan het zijn dat er activiteiten collectief niet doorgaan. We sluiten nooit leerlingen uit die geen bijdrage betalen.

Bijgewerkt op: 17 juni 2024