Skip to content

Schoolgids

3.
7
3.
4

Laptop ondersteunt onderwijs

Alle leerjaren gebruiken ter ondersteuning van het leerproces een laptop. Het Sondervick College gelooft in een goede voorbereiding op de toekomst van de leerling door een juiste balans in digitaal
onderwijs en onderwijs uit leerboeken. De laptop is dan ook geen doel op zich, maar een middel om het onderwijs aantrekkelijker en nog beter te maken.

Office 365 software

Het Sondervick College maakt gebruik van Office 365, de cloud-oplossing van Microsoft. Office 365 wordt (gratis) beschikbaar gesteld aan alle leerlingen van onze school. Met Office 365 krijgen ze toegang tot e-mail, OneDrive, Skype en SharePoint. Om met de vertrouwde Office-programma’s te werken is het mogelijk om gratis, op vijf computers/Mac’s, het Office-pakket te installeren. Zodoende kunnen de leerlingen vanaf ieder apparaat dat ze gebruiken bij hun e-mail, agenda, contactpersonen en documenten.

Voor de toegang tot het draadloze netwerk en Office 365 krijgt elke leerling een persoonlijk Sondervick-account. Dit Sondervick-account is gelijk aan het mailadres en wordt ingevoerd in Magister, een softwarepakket voor ouders en leerlingen (absentie, cijfers, rooster, enzovoorts). We gaan ervan uit dat de leerling het door school verstrekte mailadres gebruikt voor alle schoolzaken. Via de eigen onderwijsopleiding wordt een brief met de inloggegevens verstrekt aan de leerlingen.

Laptopdokter

In het centrale gebouw van onze school is een serviceloket ingericht, waar de ‘laptopdokter’ zich bevindt. Dit serviceloket is elke schooldag geopend van 8.15 uur tot 8.30 uur en in alle pauzes. Alle leerlingen kunnen hier terecht voor vragen en hulp bij problemen met hun laptop. Indien een probleem niet kan worden opgelost, dient er contact gelegd te worden met de leverancier van de laptop.

Bijgewerkt op: 17 juni 2024