Skip to content

Schoolgids

4.
3
4.
1

Leerling centraal

Met passend onderwijs als uitgangspunt proberen we alle leerlingen een plek op een opleiding te geven die past bij hun kwaliteiten en hun mogelijkheden. Het doel daarvan is om elk kind uit te dagen het beste uit zichzelf te halen. Sommige leerlingen hebben daar (tijdelijk) ondersteuning bij nodig.

Het Sondervick College besteedt veel aandacht aan opvang en ondersteuning van leerlingen. De eerstverantwoordelijke voor de ondersteuning van de leerling is de mentor. Leerlingen en ouders nemen contact op met de mentor bij vragen of problemen op persoonlijk of studiegebied. Mentoren maken deel uit van een team onder leiding van de manager onderwijs. Leerlingen kunnen rekenen op studie-, keuze- en persoonlijke ondersteuning.

Alle klassen krijgen een vaste intern begeleider toegewezen die voornamelijk werkt in groepsverband. Zo kunnen we preventiever werken, sneller zaken oppakken en beter inspelen op de groepsdynamiek in een klas. Deze intern begeleider is werkzaam vanuit het gebouw waar zijn/haar leerlingen les krijgen. Zo hopen we dat de drempel voor leerlingen lager wordt om contact op te nemen met de intern begeleider. De intern begeleider heeft nauw contact met het ondersteuningsteam. Het ondersteuningsteam kan indien nodig externe hulp inschakelen.

Bijgewerkt op: 13 juni 2024