Skip to content

De opleiding

Is vwo iets voor jou?

Je bent leer- en nieuwsgierig, houdt van een uitdaging en legt gemakkelijk verbanden. Herkenbaar? Dan pas jij in het profiel van een vwo-leerling. Als vwo’er op het Sondervick College leer je onder meer onderzoek te doen, te argumenteren en debatteren. Je leert samenwerken met anderen. Dit zijn onmisbare vaardigheden op de universiteit, maar ook later in je carrière.

 

Voorbereiding op de universiteit

De afkorting vwo staat voor voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Op het vwo kun je na de brugklas kiezen voor atheneum of gymnasium. Het vwo duurt 6 jaar. Met je vwo-diploma kun je naar de universiteit.

Op het gymnasium volg je naast de algemene schoolvakken twee extra vakken: Grieks en Latijn. De klassieke talen Grieks en Latijn zijn de talen die al 2000 jaar lang in de wetenschap worden gebruikt. Je krijgt lessen over grammatica maar ook over mythologie (verhalen uit de Griekse en Romeinse oudheid).

Oog op de toekomst en wereld

Op het Sondervick College leiden we onze leerlingen op tot wereldburger. De ligging van onze school in de Brainport-regio speelt hierin een belangrijke rol. We besteden extra aandacht aan exacte vakken, robotica en nieuwe technologische ontwikkelingen. Daarnaast werken we samen met bedrijven en instellingen in de regio. Denk aan excursies naar Strijp-S, de TU/e, musea en bedrijven.

Op het vwo ga je ook aan de slag met wetenschapsoriëntatie. In deze lessen maak je kennis met allerlei aspecten van wetenschappelijk onderzoek. Dit begint al in de brugklas. 

Oriëntatie op een vervolgopleiding

Natuurlijk willen we dat je een vervolgopleiding kiest die bij jou past. Het helpt hierbij te weten wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

Daarom werk je op het Sondervick College, naast aan de algemene schoolvakken, ook aan je toekomstdossier. In dit dossier staan opdrachten die je helpen een goede profiel- en studiekeuze te maken. Je oriënteert je op de beroepenwereld en maakt kennis met technologische ontwikkelingen in de Brainport-regio. 

Je mentor en een decaan ondersteunen je bij het maken van je keuze. En helpen je met het kiezen van de vakken die je nodig hebt voor de vervolgopleiding van jouw keuze.