Skip to content

OMO-profielwerkstukprijs

Iedere leerling maakt voor zijn eindexamen een profielwerkstuk. Leerlingen kiezen daarbij zelf het onderwerp. Ze werken samen in tweetallen. Er zijn dit jaar weer een heleboel mooie profielwerkstukken ingeleverd over de meest uiteenlopende onderwerpen. Een aantal van deze werkstukken werden voorgedragen voor de OMO profielwerkstukprijs, waaronder het werkstuk van Niels en Joris.

Joris Verrijt en Niels de Haan uit 5havo deden voor hun profielwerkstuk onderzoek bij het bedrijf Knapen Trailers B.V. naar de ergonomische omstandigheden van de mensen op de werkvloer. Knapen Trailers is een bedrijf dat trailers voor vrachtwagens bouwt. Niels en Joris adviseerden mogelijke verbeteringen aan het bedrijf. Joris: “Een onderzoek naar de ergonomische werkomgeving past goed bij onze gekozen vervolgstudie. Ikzelf wil werktuigbouwkunde studeren. Niels gaat bedrijfskunde doen.’ Niels: ‘ Voor ons was dit een mooie kans om Knapen Trailers te ondersteunen naar een betere en veiligere werkomgeving én om meer te leren over ergonomie.’
 
Woensdag 12 juni hoorden Niels en Joris dat ze genomineerd waren. Donderdag 27 juni namen ze de derde prijs in ontvangst. Joris en Niels proficiat met deze welverdiende prijs. Wij zijn trots op jullie!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email