Skip to content

Bouwen, wonen en interieur

Hoe we werken

Leerlingen die in onze gemengde leerweg opleiding voor het Bouwen, wonen en interieur (BWI) profiel kiezen zijn doeners die graag met hun handen werken. Zij kiezen ervoor om zes lesuren per week te gaan leren op het praktijkplein. 

De leerstof bestaat uit praktijkopdrachten, tekenen/ schetsen en een stuk theorie. De praktijkopdrachten doe je op het praktijkplein. Zo breng je dat wat je leert, meteen in de praktijk.  Het aantal lessen dat je bezig bent met theorie is beperkt. 

Profiel- en keuzevakken

Profielvakken
Bij BWI volg je als basis of kader leerling twee verplichte basis profielvakken:

Keuzevakken

Naast deze twee verplichte profielvakken moet je twee keuzevakken kiezen. Samen met je mentor en de docent BWI bepaal jij je pad! De BWI-keuzevakken zijn:

Naast alle uren op het praktijkplein besteden we ook aandacht aan algemene kennis en vaardigheden, loopbaanoriëntatie en ontwikkeling.

Wat kun je met dit profiel?

Met je diploma kun je doorstromen naar verschillende niveau 4 opleidingen binnen het mbo. Veel leerlingen kiezen voor een vervolgopleiding binnen de bouwtechniek-, meubelmaker- of designsector. Zij schrijven zich in op scholen zoals het Summa college, Sint Lucas, ROC Midden-Brabant of het Koning Willem 1 College.