Zorg en welzijn
Home > Zorg en welzijn
Als je later met mensen wilt werken dan ben je zelf je belangrijkste instrument. Jij moet namelijk de ander helpen of iets leren. Daarom leer je bij Zorg en Welzijn jezelf kennen én de mensen waar je misschien mee gaat werken.
Op het Zorg en Welzijn-plein boots je allerlei praktijksituaties na op de verschillende werkplekken. Dat maakt de lessen erg afwisselend.
Soms werk je individueel en soms werk je samen in een groepje. Je werkt dan aan een werkstuk of presentatie. Ook rollenspelen zullen er geoefend worden, dan oefen je met elkaar. En soms werk je met mensen van buitenaf.

Zorg en Welzijn op vmbo basis/kader
Zit je op vmbo b/k en kies je voor Zorg en Welzijn? Dan krijg je in het tweede leerjaar een half jaar lang vier lesuren het keuzevak Welzijn, kind en jongere. Vanaf leerjaar 3 volg je vier verplichte profielmodules.
- Mens en activiteit
- Mens en zorg
- Mens en gezondheid
- Mens en omgeving
Naast de profielmodules krijg je in leerjaar 3 en 4 kookles. In het vierde leerjaar krijg je EHBO en kies je twee keuzevakken.
Zowel in leerjaar 3 als in leerjaar 4 loop je twee weken stage. Zo pas je de lesstof toe in de praktijk en weet je of je een bepaald beroep wel of juist niet leuk vindt.

Zorg en Welzijn op mavo gemengde leerweg
Zit je op mavo gl en kies je voor Zorg en Welzijn? Dan volg je in leerjaar 3 de profielmodule Mens en activiteit en één keuzevak. Daarnaast krijg je ook kookles.
In leerjaar 4 volg je de profielmodule Mens en zorg en één keuzevak. Daarnaast krijg je ook EHBO-les.
In leerjaar 3 loop je een week stage.
Wat kun je met dit profiel?
Met je diploma kun je doorstromen naar een mbo-opleiding niveau 2, 3 of 4 om bijvoorbeeld onderwijsassistent, verzorgende, pedagogisch medewerker in een kinderdagverblijf, schoonheidsspecialist of sportinstructeur te worden. En natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden.
