Skip to content

We mochten weer op reis

Koffers en tassen werden ingepakt. Wekkers werd gezet. En door sommige leerlingen misschien zelfs wel twee, want verslapen was geen optie. We mochten weer op reis! Rome, Dublin, Berlijn en Parijs. Vier schitterende bestemmingen, waar onze leerlingen in de eerste week van april herinneringen voor het leven maakten. We spraken een aantal leerlingen over hun reis.

Keten op de kamers
Cas Coppelmans, Christian van der Geer, Julia Jonkman en Guusje Bastiaans zitten in het derde leerjaar van de mavo. Zij zetten hun wekker om op tijd in de bus naar Berlijn te zitten. Een reis waarbij geschiedenis, kunst en cultuur volop aan bod kwam. Van gebouw tot monument en van beeld tot museum. En ze gingen zelf ook actief aan de slag tijdens een Graffiti Street Art workshop en het maken van een vlog over Berlijn. Dat leverde hele mooie resultaten op! Cas vond vooral het panorama  ‘The Wall’ erg mooi. Christian: “Ook bezochten we een concentratiekamp. Dat vond ik heel indrukwekkend. Guusje: “En we deden een stadstour in de avond. Doordat er niet veel lichten aan waren in de stad kon je bijna niets zien. Dat was jammer.” Christian: “De reis was vooral heel gezellig.” “Ja! En we hadden ook veel lol op de slaapkamers!” lacht Cas. Over één ding zijn ze het unaniem eens. Het eten viel tegen. Julia: “Het ontbijt was wel lekker. Maar de lunchpakketjes en het avondeten niet.” Cas: ”Het viel me op dat er veel zwervers in Berlijn op straat leven.  Die waren wel blij met onze lunchpakketjes.”

Liedjes zingen in de bus
Aditi Narayan en Jinke Liebregts zitten in leerjaar 4 van het vwo en bezochten Ierland. Bijzonder aan deze reis? De voertaal was Engels. Iedere minuut van de dag. Deze reis was dan ook speciaal voor onze leerlingen die tweetalig onderwijs volgen. Aditi vertelt enthousiast: “Een van de onderdelen was het bezoek aan de bibliotheek van het Trinity College. De bibliotheek zag er bijna hetzelfde uit als de bibliotheek uit de Harry Potter films.” Aditi genoot van de mix van modern en oud, stranden, bergen en dat allemaal in één bestemming. Aditi: ”En als laatste, maar zeker niet het minste, was het eten ook echt heel lekker!” Jinke vult aan: “Het was echt heel erg gezellig. Zelfs de laatste dag, mét een enorm slaapgebrek, was het nog gezellig. Liedjes zingen in de bus, klimmen in een klimhal, kletsen en met goede moed, mooie verhalen en een boel leuke herinneringen op naar huis.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email