Skip to content

Ultimate goal The Encrypted gentlemen

Een verslag van ons First Tech Challenge team ‘The Encrypted Gentlemen’.

Zaterdag 5 juni waren wij één van de 24 teams die meededen met de FTC (First Tech Challenge) NL Championship.

Dit NK was ook weer een “remote event”, waarbij je op de eigen locatie alle wedstrijden speelt. Ondanks dat we het heel erg missen om met andere teams wedstrijden te spelen, hebben we er toch een feestje van gemaakt!

Voor de mensen die The Encrypted Gentlemen of FTC nog niet kennen: FTC is een competitie waarin jongeren samenwerken om zelf een robot te bouwen en programmeren. Die robot wordt gebruikt om punten te scoren door bepaalde taken uit te voeren. Tijdens een wedstrijd moet de robot deels zelf bedenken wat hij gaat doen en wordt hij deels bestuurd door de teamleden met een controller. Normaal strijden teams van over heel de wereld twee tegen twee (dus 4 robots tegelijkertijd) op een wedstrijdveld.

Als voorbereiding op de wedstrijddag was er vrijdag een extra lange bouwavond; er was nog veel werk te doen…..

Op zaterdagochtend waren we om 8.00 uur aanwezig om alles voor te bereiden en nog wat oefenwedstrijden te rijden. We hadden in de ochtend een meeting met een jury, waarin we vertellen over het afgelopen jaar. Er wordt gelet op alle aspecten van het werken in een team, dit is beschreven in een engineering notebook met de volgende onderdelen: de organisatie van het team, het businessplan, een verslag van alle evenementen, het proces van de totstandkoming van de robot (prototyping, testing), het programmeren van de robot en natuurlijk het opleiden van de nieuwe leden binnen het team.

Er wordt ook gecontroleerd of de robot voldoet aan alle veiligheidseisen, en als dat is goedgekeurd kunnen de wedstrijden beginnen.

In een tijdsbestek van 2,5 uur moeten er 6 wedstrijden gereden worden, elke wedstrijd op een bepaalde tijd. Er was een livestream opgezet (https://vimeo.com/event/1039885 – nog terug te kijken) waarin telkens 2 wedstrijden te zien waren.

Ons doel was onze startpositie van de 12de plaats te verbeteren en in de top10 terecht te komen. Dankzij de uitstekende prestaties van zowel de robot als het team hebben we al onze wedstrijden gereden met prima scores.

Dat resulteerde in een verdiende 8deplaats in de eindranking.

Wij zijn ontzettend trots op deze prestatie!

Op naar het nieuwe seizoen!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email