Skip to content

Uitslag FTC-team NK

Het Sondervickteam ‘The Encrypted Gentlemen’ heeft op 8 februari jl. deelgenomen aan het Nederlands kampioenschap FTC (First Tech Challenge) in Breda. In een competitie met de beste 24 robots van Nederland werd hun robot aardig op de proef gesteld.
Via voorrondes had het team zich als 7e gekwalificeerd voor het NK. In een dag vol spannende wedstrijden hebben ze de ranglijst beklommen en uiteindelijk een 5e plaats in de wacht gesleept! Nu evalueren en een nieuwe strategie uitzetten!

Het was een super spannende dag, het team heeft veel geleerd en nieuwe contacten gelegd met andere teams. 

Beoordeling
Tijdens het NK werd het FTC-team beoordeeld op diverse onderdelen: de prestatie van de robot, het  engineering notebook met daarin het ontwerp- en bouwproces, de samenwerking binnen het team maar ook samenwerken met andere teams en de contacten met hen.
Op zaterdagochtend was er een gesprek met de jury, die hun prestaties van dit jaar beoordeelde. Na de presentatie werd door de jury de verslagen gelezen. Daarnaast vertelden de FTC-leden over de connecties die ze hadden gelegd en de vaardigheden die ze hadden geleerd. Dit alles werd meegenomen in het eindoordeel van de jury.

Alliantie met teams
De wedstrijd ging niet alleen om de robot of het oordeel van de jury, maar ook vooral om het samenwerken met de andere teams. Elke wedstrijd werd namelijk met een ander team samengespeeld, een zogenaamde alliantie.

OFF-season op Sondervick College
Het team gaat zich nu voorbereiden op het event ‘OFF-season’ op 21 maart a.s. op onze school. Noteer de datum alvast in je agenda! 
Het ‘OFF-Season’ evenement is voor teams van de Junior FLL, FLL en FTC. https://www.off-season.nl/

Wat is FTC?
De FIRST Tech Challenge(FTC) is een internationale roboticawedstrijd. De wedstrijd wordt georganiseerd door FIRST (For Inspiration and Recognition of Science en Technology), dit is een grote Amerikaanse organisatie die jongeren motiveert voor de techniek. FIRST organiseert elk jaar 4 verschillende competities, FLL junior, FLL, FTC en FRC. Deze wedstrijden zijn voor kleuters tot en met studenten.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email