Skip to content

Think-award voor FTC-team ‘The Encrypted Gentlemen’

Zes teamleden van het Sondervickteam ‘The Encrypted Gentlemen’ zijn naar Barcelona geweest voor de Spanisch Open ‘First Tech Challenge’ (FTC). Gedurende twee wedstrijddagen hebben ze een presentatie gegeven, robotwedstrijden gespeeld en verder verslagen en een engineering notebook ingeleverd bij de jury.

Alle robotwedstrijden hadden ze gewonnen en ze stonden dus eerste! Dit betekende dat ze ook als eerste alliantie captain de halve finale mochten spelen. Helaas liet de robot van hun alliantie-partner het afweten waardoor ze uiteindelijk geen finale mochten spelen. Erg jammer.

Think-award

Maar ….., ze zijn wel naar huis gegaan met de Think-award! Wederom hadden ze het beste engineering notebook: het technische verslag van de ontwikkeling van de robot en de stappen die ze gezet hebben om zover te komen.

Tot slot

Alweer hadden ze een geweldige wedstrijd gespeeld! Een internationaal toernooi, met veel nieuwe ervaringen en herinneringen. Het was een mooie ervaring voor ze om met een leuke groep mensen op reis te gaan voor een super hobby als deze.
Dit vergeten ze niet snel, wat een ervaring!

FIRST

De ‘First Tech Challenge’ (FTC) is een wereldwijde wedstrijd waarbij robots volgens speciale regels met elkaar een competitie aangaan. Deze robots moeten zowel zelfstandig als op afstand bestuurbaar zijn en verschillende opdrachten en missies uitvoeren, zoals het eigen gewicht tillen.

‘FIRST’ staat voor For Inspiration and Recognition of Science and Technology. Het is een non-profitorganisatie in de Verenigde Staten, die ieder jaar robotcompetities organiseert voor scholieren. Het doel van de organisatie is om scholieren in aanraking te brengen met technologie en wetenschap.

Het gaat niet zozeer om het winnen van wedstrijden, maar vooral om de scholieren te laten werken in een team dat samen een robot ontwerpt, bouwt en programmeert.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email