Skip to content

Telefoonvrije school

Sinds de herfstvakantie zijn mobiele telefoons niet meer toegestaan tijdens de gehele schooldag. Leerlingen laten hun telefoon thuis of in de kluis. Onlangs vroegen we aan medewerkers, leerlingen en ouders uit het ouderteam hoe zij dit ervaren. Bijna alle medewerkers en ouders zijn positief over het initiatief. Van de gevraagde leerlingen staat ruim eenderde achter een telefoonvrije school. Ook ouders die vooraf hier hun twijfels over uitspraken, zijn nu enthousiast. Dit alles heeft ons tot het definitieve besluit gebracht om na 1 januari het totaalverbod van mobiele telefoons voort te zetten.

Directeur Ivo van der Heijden vertelt: ‘De invoering van een telefoonvrije school verliep eigenlijk heel soepel. We hebben maar weinig telefoons in hoeven nemen. Zowel medewerkers als ouders merken dat de kinderen meer rust ervaren. Eén van de ouders vertelde dat hun kind nu ook met veel meer verhalen thuis komt. Dat is toch een leuke bijkomstigheid!’

Het definitieve telefoonbeleid is goedgekeurd door de medezeggenschapraad en gaat per 1 januari 2024 in. De leerling legt vóór het eerste lesuur de mobiele telefoon in de kluis en haalt deze er pas ná het laatste lesuur weer uit. De leerling kan er ook voor kiezen de mobiele telefoon niet mee naar school te nemen. Hetzelfde geldt voor de smartwatch en de tablet.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email