Skip to content

Techniekhuis van en voor leerlingen

Onder grote belangstelling is het techniekhuis voor de PWA opgeleverd. Peter Schutte, directeur van de PWA, verrichtte de officiële opening, bijgestaan door de rector van onze school Monique van Roosmalen. Sondervick- en PWA-leerlingen, ouders en docenten waren daarbij aanwezig.

Voorbereiding

Gedurende het schooljaar hebben de aspirant metselaars, elektriciens, timmermannen, stukadoors, enz. van onze school gestalte gegeven aan het techniekhuis onder leiding van bouwdocent Mark van der Heijden.

Mark: “Leerlingen moesten alles voorbereiden. Tekeningen en een begroting maken, vergunningen aanvragen, bouwmaterialen bestellen, een bouwplan maken, enz. Honderden, misschien wel duizend, werkuren zitten er in het huisje.”

Certificaat

De Sondervickleerlingen ontvingen een certificaat voor hun bijdrage aan het bouwproject. Vmbo-er Maik: “Dit huis blijft jaren staan, in de toekomst zeg ik tegen mijn kinderen: Dat huis heeft papa nog gebouwd.”

Praktijklessen

Het techniekhuis wordt ook gebruikt als vakantie- en themahuis en zal vanaf augustus door de leerlingen van het PWA college in gebruik worden genomen voor praktijklessen. Op het terrein van de kinderboerderij, aangrenzend aan de school, is het multifunctionele huisje klaar voor verschillende projecten.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email