Skip to content

Smartbus stopt bij halte Sondervick

Vier klassen brachten maandagochtend 25 november een bezoek aan de Smartbus. Door middel van een interactief programma in het mobiele klaslokaal, kregen de leerlingen basiskader uit leerjaar 1 inzicht in hun online gedrag. Ze leerden meer over veilig, verantwoord en zelfbewust internetgebruik.  

Het komt niet zo vaak voor. Je stapt als leerling een klaslokaal binnen waar al een smartphone op je ligt te wachten. Het overkwam de leerlingen van bk1 vanochtend. Met deze smartphone speelden ze een online quiz. Belangrijke thema’s als cyberpesten en privacy kwamen aan bod. Ben jij je bewust van de digitale voetafdruk die je nalaat? Hoe kun je een fake-account rapporteren? Zomaar enkele vragen die de revue passeerden.

“Digitalisering is een hot item. We vinden het als school belangrijk dat we onze leerlingen leren hoe hiermee om te gaan. Dat ze zich bewust zijn van de mogelijkheden én de gevaren van internet en social media. In oktober was de themaweek media & techniek. Het lukte niet om de Smartbus in die week in te plannen. Ik ben blij dat we hem nu alsnog naar Veldhoven hebben kunnen halen”, aldus Meral Beytur, mentor van klas bk1A.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email