Skip to content

Sem, Ryan en Adri

Wist je dat ieder jaar ín school een huis wordt gebouwd door onze vierdejaars leerlingen met het profiel Bouwen, Wonen en Interieur? Dit schooljaar bouwen Adri (16), Ryan (17) en Sem (15) samen met hun klasgenoten het huis.

“Dit jaar wordt het een huis mét puntdak en sanitaire voorzieningen.” vertelt Ryan enthousiast. Uit alle modules die in dit bouwtraject aan bod komen kiezen leerlingen een aantal modules. Ryan, Sem en Adri houden zich voornamelijk bezig met het bouwwerk. De afwerking, zoals bijvoorbeeld het behangwerk, verzorgen andere leerlingen. Adri: “Metselprofielen moeten waterpas staan. Anders krijg je scheve muren en die kun je niet behangen”.

Ryan: “In dit project leer je goed met elkaar samen te werken. En dat het ook belangrijk is dat je niet alleen zegt wat er fout gaat, maar dat je juist ook de dingen benoemt die goed gaan. We leren ook veel over veiligheid tijdens het werken. Dat moet ook wel, want we werken ook echt met grote machines.” Sem: “We leren dat je zuiver moet werken. Al is dat soms nog wel moeilijk voor enkele leerlingen.”

Wat ze in de toekomst gaan doen? Ryan ziet zichzelf als allround timmerman en Adri twijfelt nog tussen metselaar of tegelzetter. Sem is al zeker van zijn zaak: “Ik heb vorig jaar vanuit school stage gelopen bij een tegelzetter. Dat vond ik zo leuk dat ik daar nu werk op zaterdag en daar wil ik ook mijn beroep van maken.”