Skip to content

Preventieve kluisjescontrole

De Week van de Veiligheid heeft dit jaar als hoofdthema: ‘Ben jij voorbereid op criminaliteit? Donderdag 14 oktober stond in het teken van het dagthema geweld. Het Sondervick College, politie, bureau HALT en gemeente Veldhoven vinden het belangrijk om gezamenlijk mee te doen met dit landelijk thema. Daarom vond er vandaag op het Sondervick College een preventieve kluisjescontrole plaats.

Alleen schoolspullen en wat verdwaalde etensresten
Steekproefsgewijs is de helft van de kluisjes in alle schoolgebouwen open gemaakt. Bij de controle troffen we geen verboden middelen aan. Alleen zaken die in een schoolkluisje thuis horen. Jan Roelands, adviseur Openbare Orde & Veiligheid bij gemeente Veldhoven: “Wij kijken tevreden terug op deze actie en zijn blij dat we samen met al deze partijen weer aandacht hebben kunnen geven aan het belang van een veilige omgeving.”

Het meenemen van verboden middelen wordt in heel Nederland een steeds groter probleem
De laatste tijd komen in Nederland regelmatig incidenten in het nieuws waarbij jongeren (steek)wapens gebruiken op straat of op school. Jongeren vinden door verschillende invloeden het bezit en gebruik van wapens steeds normaler. Hetzelfde geldt voor alcohol en drugsgebruik door jongeren. Het gebruik van middelen verlaagt grenzen, wat zeer negatieve gevolgen kan hebben op veiligheid van jongeren op school.

School moet een veilige plek zijn
Mark Parren, veiligheidscoördinator bij het Sondervick College: “ We willen onze leerlingen en docenten een prettige leer- en werkomgeving bieden. Iedereen moet met een veilig gevoel naar school kunnen gaan. Om deze veiligheid te waarborgen hebben we meegewerkt aan deze preventieve kluisjescontrole. De samenwerking met politie en gemeente ervaren wij het hele jaar door als zeer positief. De lijntjes zijn kort. We weten elkaar snel te vinden.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email