Skip to content

Oplevering toiletgebouw

Ieder jaar bouwen onze eindexamenleerlingen van Bouwen Wonen & Interieur een huis! Afhankelijk van de modules die de leerlingen kiezen, ontwerpen de docenten een gebouw. Dit jaar werd het een toiletgebouw! Leerlingen konden aan de slag met o.a. metselen, stuken en tegels zetten. Ook leerlingen van Interieur droegen hun steentje bij aan het toiletgebouw. Zij ontwierpen en maakten het uithangbord én de sandwichborden voor de  officiële opening van het gebouw.

Sleutel in het slot
Donderdag 31 maart om 16.00 uur was het dan zover. Onder toeziend oog van ouders, leerlingen en een afvaardiging van diverse bedrijven uit de regio opende rector Monique van Roosmalen het toiletgebouw officieel. Docent Mark van der Heijden vertelt enthousiast: “En die bedrijven hebben we heel hard nodig. Zonder de materialen die ze leveren en de kennis die ze delen kunnen wij niet zo’n mooi bouwwerk neerzetten. Zo leverde bouwbedrijf Van Santvoort de stenen. Stukadoorsbedrijf van Eijndhoven leerde onze leerlingen stuken. En ook De Wit van Loon, Schreuder, BMV, Van der Looy, Groenen Bouw en Onderhoud, Gebroeders Smits en Megamix droegen hun steentje bij aan dit toiletgebouw. Daar zijn we echt heel blij mee.”

Bijzonder stukje vakwerk
Petra Uysal, manager onderwijs vmbo, barst bijna uit elkaar van trots: “Dat onze leerlingen zo’n mooi stukje vakwerk afleveren vóórdat ze naar een vakopleiding gaan. Dat vind ik echt heel bijzonder. Tijdens het bouwproces komen leerlingen er ook achter wat hen ligt. Is het timmeren? Of tegelzetten? Wil ik stukadoor worden? Of is de bouw eigenlijk toch echt niets voor mij en kies ik een hele andere richting. Eén ding is zeker. Alle kennis en vaardigheden die ze bij de bouw van dit toiletgebouw hebben opgedaan nemen ze in hun rugzak mee de toekomst in.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email