Skip to content

Tweetalig mavo

Tweetalig mavo

  • Kom jij naar de mavo, maar wil je ook wel graag iets meer uit jezelf halen?
  • Vind jij het leuk om in het Engels te praten en lezen of films te kijken?
  • Ben je geïnteresseerd in mensen in andere landen en culturen en lijkt het je leuk om met hen te communiceren?
  • Zou je het wel een uitdaging vinden om een groot deel van je lessen in het Engels te krijgen?

Als jij al deze vragen met een ‘ja’ hebt beantwoord, dan is de kans groot dat jij een hele geschikte t-mavo-leerling bent!

Wat is t-mavo?

Tweetalig onderwijs is veel meer dan alleen extra lessen Engels per week. 

  • Je krijgt veel vakken zoals bijvoorbeeld biologie, geschiedenis in het Engels. De methode is in het Engels en de docent legt in het Engels uit. Ook is het de bedoeling dat jij meteen zoveel mogelijk Engels praat. Natuurlijk zullen we je in het begin nog wel helpen in het Nederlands als dat nodig is, maar door het onderdompelen in de Engelse taal, leer je het heel snel en zul je merken dat het al gauw heel gewoon is om steeds Engels te praten.
  • Je verdiept je in andere landen en culturen en zult actief gaan communiceren met leerlingen van jouw leeftijd die daar wonen. Hierdoor word je een echte wereldburger die heel goed kan functioneren in onze internationale samenleving.
  • De ontwikkeling die jij doormaakt tijdens de t-mavo, wordt vastgelegd in een portfolio, zodat iedereen kan zien hoe jij gegroeid bent in wat je kan en doet.

Als je in de bovenbouw van de mavo met examenvakken begint, krijg je deze weer in het Nederlands, zodat je goed voorbereid je examens in gaat. Andere vakken en projecten worden gewoon nog in het Engels gedaan.

Alle t-mavo-leerlingen doen in leerjaar 4 een examen van het Engelse instituut Anglia. Je doet dit op een niveau dat hoger ligt dan dat van de reguliere Engelse leerlingen, misschien zelfs wel net zo hoog als een havo of vwo leerling!

Waarom t-mavo?

Behalve dat je natuurlijk heel veel Engels leert en jezelf dus extra ontwikkelt, kun je met een diploma t-mavo heel goed doorstromen naar bijvoorbeeld de havo, maar vooral ook t-mbo opleidingen. Hiervan zijn er al verschillende en er komen er steeds meer bij. Deze opleidingen bereiden je goed voor op een internationale arbeidsmarkt die hier in onze regio enorm veel te bieden heeft.

Voor wie t-mavo?

Als alles wat hierboven genoemd is jou aanspreekt, dan is t-mavo misschien wel dé opleiding voor jou. We vinden het wel belangrijk dat je minimaal een mavo-advies van de basisschool hebt en daarnaast dat je super gemotiveerd bent om iets extra’s te doen. Want hoe leuk je de Engelse taal ook vindt, het zal echt meer tijd en werk kosten om de t-mavo met goede resultaten te kunnen volgen.

Meer info
http://www.ikkiestto.nl
https://www.youtube.com/watch?v=UraJmigU-Nc
https://www.anglia.nl/

Proefmiddag Tweetalig Onderwijs

Denk je nu, hoe werkt dat in de praktijk? Zou ik dat echt kunnen? Zou ik dat wel leuk vinden? Tijdens de proefmiddag TTO kun je het zelf ervaren! Op woensdagmiddag 13 januari van 15.15 tot 16.30 uur bieden we leerlingen van groep 8 (met mavo-advies) de mogelijkheid om een aantal TTO-lesjes te volgen. Geschiedenis bijvoorbeeld, maar dan in het Engels.  Dan krijg je een beetje een idee hoe dat gaat.
Meer info en aanmelden.