Skip to content

NK Kwalificatiewedstrijden

Het Sondervickteam ‘The encrypted gentlemen’ was trots dat ze NK kwalificatiewedstrijden van de ‘League Meet van de First Tech Challenge’ mochten organiseren in de aula van onze school.  Het team streed voor de dagoverwinning. Het resultaat was mede bepalend of ze zich plaatsten voor het Nederlands Kampioenschap op 8 februari 2020 in Breda.

First Tech Callenge

De FTC-teams moesten zelf een robot bouwen, programmeren en besturen. Het ging hierbij niet alleen om het bouwen van de robot zelf, maar ook om het hele proces eromheen, het maken van een engineering notebook, de teambuilding, het maken van presentaties, het zoeken van sponsoren, enz. De wedstrijden worden gespeeld op een veld van 3.7 m x 3.7 meter.

Skystone

Dit jaar was de titel van het spel: ‘Skystone’. De robots gingen van enorme gele bouwstenen hoge torens bouwen! Erg spannend, de ruimte waar de robots konden rijden was beperkt. Er moesten dus goede afspraken gemaakt worden met de alliantie-partner en tactiek voerde de boventoon!

Uitslag

Het Sondervickteam heeft een goed programma gedraaid, helaas zijn ze met wat pech 7e geworden. Nu gaan ze volop aan de slag voor de tweede League Meet op 7 december bij het Zwijssen College in Veghel.

Na 25 januari weten ze of ze zich hebben kunnen kwalificeren voor het NK in Breda.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email