Skip to content

Nederlands kampioen schoolhockey

Indy, Senna (H), Senna (S), Vanessa, Madelief, Roos (N), Roos (G), Anouk, Max en Simone zijn tijdens de Olympic Moves in Wageningen Nederlands kampioen schoolhockey geworden. In een spannende finale werd in de categorie ‘meisjes klas 3 en 4’ met 2-0 gewonnen van het Blaricum College uit Venlo. GEFELICITEERD DAMES!!

Finale

Na de goede prestaties tijdens de voorrondes van de Olympic Moves, mochten de dames in twee poules de strijd aangaan tegen negen andere middelbare scholen. Na drie winstpartijen en een gelijkspel was de halve finale een feit. In een pittige wedstrijd tegen het Christelijk Lyceum uit Apeldoorn werd een 1-0 achterstand in de laatste 5 minuten nog omgebogen naar een 2-1 overwinning. In de finale moest worden aangetreden tegen het Blaricum College. Door goed samenspel en slim te spelen konden er kansen gecreëerd worden die resulteerden in twee doelpunten. Na het eindsignaal gingen de dames uit hun dak, de Nederlandse titel schoolhockey was veiliggesteld.

Schoolbrede hockeyteam

De dames die dit fantastische resultaat behaald hebben zijn: Indy Joosten, Senna van Heeswijk, Senna Sikkens, Vanessa van Houdt, Madelief Gijsbers, Roos Neumann, Roos van Gerwen, Anouk Dekkers, Max van Kooijk en Simone Derks.

Olympic Moves

Olympic Moves laat scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport en laat hen het plezier van samen sporten beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Ruim 300 middelbare scholen nemen deel aan het sportevenement, wat bijna de helft is van alle scholen in Nederland.
Olympic Moves, een initiatief van de KVLO, NOC*NSF en Coca-Cola Nederland, is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van ons land.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email