Skip to content

Mentaal Sterk

Op het Sondervick College vinden we het belangrijk aandacht te besteden aan de persoonlijke ontwikkeling van onze leerlingen. Ook op mentaal en sociaal-emotioneel vlak. Daarom doen we op dit moment mee aan een pilot Mentaal Sterk voor het onderwijs. Een scan brengt het welbevinden van leerlingen in kaart. Daarna volgt een training gericht op zelfvertrouwen.

In de week vóór de herfstvakantie vulden alle tweedejaars leerlingen een scan in die de gemoedstoestand van leerlingen in kaart brengt. De scans zijn door Soul2Goal oorspronkelijk ontwikkeld voor de topsport. Dit bureau herschreef ze samen met het Sondervick College voor het onderwijs. Na de herfstvakantie kreeg de helft van deze klassen een 6-weekse training Mentaal Sterk! Deze training is ontwikkeld door Herman Verschuren van CORE14. Begin december werd de scan weer voorgelegd aan alle tweedejaars leerlingen. Zo kunnen we de opbrengsten van de twee (proef- en controle) groepen naast elkaar leggen. Afhankelijk van het resultaat besluiten we of de training breed ingezet gaat worden in de toekomst.

Directeur Martijn Verhagen: “Ons eerste doel is om te achterhalen waar onze leerlingen stress van krijgen en hoe ze daar mentaal, emotioneel en gedragsmatig mee omgaan. Denk bijvoorbeeld aan examenspanning, sociale groepsdruk of de coronaproblematiek. Ons tweede doel is om met dat inzicht onze leerlingen beter te helpen om met stressvolle situaties om te gaan, zodat ze in de toekomst minder stress ervaren en meer in hun kracht komen. Geloof in eigen kunnen is de basis voor groei en ontwikkeling. Dat is voor het Sondervick College aanleiding om aan deze pilot mee te werken. We zijn benieuwd naar de resultaten die in januari worden gepresenteerd.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email