Skip to content

Mila

"De mentor helpt je om problemen op te lossen"

Veel leerlingen vinden het heel spannend: voor het eerst naar de middelbare school. Kun je de weg wel vinden? Zijn je nieuwe klasgenoten aardig? En hoe moet het met al dat huiswerk? Daarom is het fijn dat je  bij het Sondervick College een mentor krijgt. Hij of zij helpt je met al je vragen of problemen. “Ik was heel snel gewend.

Mila van der Sanden zit in de brugklas havo/vwo. Ze heeft het prima naar haar zin op haar middelbare school. “Ik vond het niet zo erg dat de basisschooltijd voorbij was”, zegt ze. “Juist leuk, om naar een nieuwe school te gaan. En ik kende al best veel mensen, dat scheelde ook. Eigenlijk valt de middelbare school me niet tegen. Het huiswerk is goed te doen, de kantine heeft hele lekkere broodjes en de andere kinderen zijn aardig. Alleen die zware tas is even wennen.”

Een mentor voor elke klas
Elke klas heeft een eigen mentor. Bij hem of haar kunnen leerlingen (en hun ouders!) terecht als er iets is, of als ze vragen hebben. De mentor houdt in de gaten of je goed in je vel én op de juiste plek hier op school zit. Elke week is er een mentorles. In die les leren leerlingen hun huiswerk plannen en organiseren. Ook worden er belangrijke onderwerpen besproken, bijvoorbeeld over goed omgaan met elkaar. “Laatst was het bijvoorbeeld de week tegen het pesten”, vertelt Mila. “Iedereen mocht vertellen of hij wel eens gepest was. Of zelf iemand had gepest. Dat vond ik interessant. Het is goed om daar samen over te praten. Onze mentor zegt: als je gepest wordt, dan moet je meteen naar mij toe komen. Dan lossen we het op. Als er iets is, kun je bij je mentor altijd terecht. Dat is goed om te weten.”