Skip to content

Leerlingen maken sprekersgestoelte voor Gemeente Veldhoven

De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand die het kersverse bruidspaar toespreekt. De burgemeester die een presentatie verzorgt voor de gemeenteraad. Sinds deze week kunnen ze gebruikmaken van een schitterend mooi sprekersgestoelte.

Jeremy Richters en Fabiënne Kuijper uit leerjaar 4 van vmbo Bouwen, Wonen en Interieur maakten het sprekersgestoelte voor de raadszaal. Een knap staaltje vakwerk. Tijdens de raadsvergadering op dinsdagavond 28 januari werd één van de twee sprekersgestoelten officieel onthuld.

Docent Mark van der Heijden vertelt: “Vanuit de gemeenteraad kwam de vraag of wij twee sprekersgestoelten konden maken. Jazeker! Het is altijd leuk en heel leerzaam als leerlingen kunnen werken aan ‘echte’ opdrachten. Het ontwerp werd gemaakt en het hout werd besteld. De leerlingen konden aan de slag!“

Fabiënne vertelt enthousiast. “Het is superleuk om iets te maken wat daarna ook wordt gebruikt. We hebben bijna drie maanden aan het project gewerkt. Het hout moest heel glad worden geschuurd. Dat was een hele klus.”

De gemeenteraad is erg blij met de twee nieuwe sprekersgestoelten. Ze gaan er nog jaren plezier van hebben!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email