Skip to content

Leerlingen helpen mee aan metamorfose tunneltje tussen ASML en ’t Witven

‘t Witven en ASML namen het initiatief om van het tunneltje onder de A67 een heus kunstwerk te maken. En ze vragen daarbij onze leerlingen om hulp! Wat een eer!

Creatief concept
Een groep van 15 leerlingen verspreid over leerjaar 1 t/m 3 van vmbo en mavo mag meedenken over de invulling van de muurtekening. Maandag 15 maart was de eerste bijeenkomst. Annemieke Burgmans, eigenaar van ’t Witven, vertelde over het ontstaan van het plan. Teun Wartenbergh, directeur vastgoed bij ASML, gaf de leerlingen een kijkje in de keuken van ASML. Deze achtergrondinformatie is belangrijk want dat helpt je bij het maken van een concept. Hoe zo’n concept tot stand komt daar vertelde Kaspar van Leek van Studio Giftig meer over. Zij maken het uiteindelijke ontwerp waarbij ze gebruikmaken van de ideeën van onze leerlingen. Tot slot inspireerde Alex van Happen van het bedrijf Dutch Rose Media de leerlingen over augmented reality. Dat wordt ook een onderdeel van de tunnel én ook daarbij wordt de creativiteit van onze leerlingen gevraagd.

Van woordspin tot harkpoppetje
Tijd om zelf aan de slag te gaan. Techniek en natuur gaat centraal staan in de muurschildering. Deze twee woorden waren dan ook de basis voor de woordspinnen waar de leerlingen mee aan de slag gingen. Ook werden de eerste voorzichtige tekeningen al gemaakt. Niet in detail, maar met gebruik van harkpoppetjes en grove schetsen. De workshop twee weken later stond in het teken van augmented reality. 

Presentatie van ideeën
Maandag 12 april mochten leerlingen hun idee presenteren aan ASML, ‘t Witven en gemeente Veldhoven. Studio Giftig maakt met behulp van deze ideeën het eindontwerp. Er werd een leuk artikel in de  krant geschreven over de presentatie.

Wij kunnen niet wachten om over een paar maanden het eindresultaat te bewonderen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email