Skip to content

Knappe prestatie voor FTC-team

Zaterdag 10 december deed ons FTC-team The Encrypted Gents aan hun eerste League Meet in Hasselt mee. Ze hebben geweldig gepresteerd! Er werden zes matches gespeeld die ze ook alle zes wonnen. Ze staan nu op de 2e plaats van FTC-Benelux. Hieronder lees je een kort verslag van een van de teamleden.

“Op zaterdag 10 december 2022 zijn we naar Hasselt geweest voor onze eerste league meet van dit seizoen. Er waren teams uit België, maar ook uit Duitsland, Spanje en Noorwegen.

Thom, Mike, Gabriel en Olivier moesten eerst naar de jury voor de robotinspectie en fieldinspectie (controle of de robot en de programmatuur aan alle voorwaarden voldoet). Alles was in orde en we konden hierna gebruik gaan maken van het oefenveld.

Ondertussen waren Floor, Sanne, Minh Anh en Aditi druk bezig met een challenge van Team Rembrandts; allerlei (team)opdrachten moesten gedaan worden (zoals bv. maak een selfie met alle aanwezige 19 teams). Dit hebben we gewonnen, alle 35 opdrachten voltooid!

We hebben veel gekletst met andere teams, het team uit Noorwegen hebben we zelfs onze yel geleerd.

Toen alle robots door de inspectie waren konden ook de robotwedstrijden beginnen. Spannend, onze eerste wedstrijd, hoe zou het gaan? Deze wedstrijd werd makkelijk gewonnen, we haalden zelfs de high-score van de dag. Dat zorgde meteen voor een relaxte en positieve sfeer. Vervolgens wonnen we de twee volgende wedstrijden ook. Het ging heel goed! Na de lunchpauze nog drie wedstrijden…en ALLEMAAL GEWONNEN! Wat een feest!

In de competitie heeft nu elk team een league meet gespeeld, we staan op de tweede plaats in de ranking van de FTC BENELUX.

Wij zijn we erg blij en trots op onze overwinningen, we hebben een KEI-leuke dag gehad.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email