Skip to content

Joep en Niek

“Iedereen in de klas is bevriend met elkaar”

Hoeveel huiswerk zouden ze krijgen? Zou het lukken met het tweetalig onderwijs? Dat vonden Joep van der Putten en Niek van Laarhoven (12) het spannendste toen ze naar het Sondervick College kwamen. Gelukkig viel alles mee. “Tijdens de introductieweek leer je de school al goed kennen.”

Joep en Niek zitten in de brugklas havo/vwo. Ze volgen tweetalig onderwijs. Niek: “Ik was benieuwd of het wel zou lukken, zoveel Engels praten. Maar eigenlijk gaat dat heel goed.” “Dat komt doordat de school het stap voor stap doet”, zegt Joep. “In de eerste week hoef je nog niet alles in het Engels te doen. Daarna bouw je het snel op.”

Introductieweek

Het Sondervick College zorgt dat brugklassers snel gewend zijn. Voor de zomervakantie hadden Joep en Niek een kennismakingsdag. Zo leerden ze de klas en hun mentor alvast kennen. Ze kregen ook het boekje ‘Een goede start’, met tips voor de eerste weken op school. “De kennismakingsdag was al heel leuk”, zegt Joep. “De eerste week na de zomervakantie was onze introductieweek. Ik vond dat de school dat goed aanpakte. Iedereen in de klas was zenuwachtig, maar onze mentor deed alsof er niks aan de hand was. Na twee dagen was het niet spannend meer en was ik alleen maar blij.”

Fijne mentor

Tijdens de introductieweek draait alles erom dat leerlingen elkaar leren kennen. Alle nieuwe havo/vwo-leerlingen deden mee aan de Groene Spelen. Er was ook een speurtocht door de school. Zo konden ze alle lokalen leren kennen. Verder maakten ze een wandeling naar ’t Geitenboerke. “Toen zagen we hoe fijn onze klas is”, zegt Joep. “Een klasgenoot zit in een rolstoel. De hele klas hielp hem tijdens de wandeling. Dat doen we nu nog steeds.” Niek: “Iedereen in de klas is bevriend met elkaar. Onze mentor is trouwens ook heel goed. Als er iets is, kunnen we naar hem toe.” “Hij voelt als een goede vriend”, zegt Joep. “Daar hebben we echt geluk mee.”

Herfstbal in de Kers

Het Sondervick College heeft ook een leuke traditie. Net voor de herfstvakantie wordt het herfstbal gehouden, voor leerlingen in de onderbouw. Iedereen viert dan samen feest in de Kers in Oerle. Een leuke manier om nog meer nieuwe vrienden te maken!