Skip to content

Informatieavonden groep 8

Op dinsdag 5 (vmbo/mavo) en woensdag 6 november (havo/vwo/tto) worden informatieavonden georganiseerd. Deze informatieavonden vinden plaats in de aula van het centrale gebouw van 19.00 – 20.30 uur en zijn speciaal voor ouders met leerlingen in groep 8 van de basisschool en hun zoon/dochter.

Het vwo, de havo en ook de mavo, bieden naast Nederlandstalig ook tweetalig onderwijs aan.

Nieuw op het Sondervick College:

T-mavo
De school gaat ook op mavo TTO aanbieden. Het Sondervick College is de eerste VO-school in de Kempen waar leerlingen op mavo-niveau (vmbo gt) meerdere vakken in het Engels les zullen krijgen.

Tweejarige brugklas havo/vwo
Vanaf komend schooljaar biedt het Sondervick College een tweejarige brugklas havo/vwo aan. In die twee jaar krijgen de leerlingen de gelegenheid te ontdekken wat voor hen de beste vervolgopleiding is, havo of vwo.

Schakelklas
Sinds dit schooljaar kent het Sondervick College binnen het vmbo een zogenaamde Schakelklas. De Schakelklas is de schakel tussen de basisschool en het voortgezet onderwijs. De leerlingen ervaren in deze klas een vloeiende en stapsgewijze overgang van de basisschool naar het voorgezet onderwijs. Ook hierover wordt u tijdens deze avonden nader geïnformeerd.

Programma
Het programma start met een korte voorlichting over het Sondervick College. Vervolgens krijgen de leerlingen een apart programma aangeboden in de vorm van een interessante VO-les. Hun ouders worden ondertussen geïnformeerd over de opleiding(en) waar de interesse van hun zoon/dochter naar uit gaat. Aan het einde van de avond kunnen de ouders en leerlingen met al hun vragen terecht bij de informatiepunten in de aula.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email