Skip to content

Informatie coronavirus

Op deze pagina houden wij u op de hoogte omtrent maatregelen op onze school. Staat het antwoord op uw vraag niet tussen deze updates? Stuur dan een mail aan info@sondervick.nl.


Update 20 mei
De school mag op 2 juni weer open voor onderwijs. Na een lange tijd kunnen we de leerlingen weer live ontmoeten. We kijken er naar uit! Update

Update 23 april
Het kabinet maakte bekend dat scholen in het voortgezet onderwijs gesloten blijven tot en met 1 juni. Vanaf dinsdag 2 juni kunnen leerlingen weer (deels) naar school. Update 

Update 17 april
Informatie voor leerlingen over de bevorderingsregeling.

Update 1 april
Ouders en leerlingen ontvingen een nieuwe update

Update 27 maart
Ouders en leerlingen ontvingen een nieuwe update

Update 24 maart – centrale examens afgelast
Het kabinet heeft besloten dat de centrale examens dit schooljaar worden afgelast. Op basis van de resultaten van de schoolexamens wordt er beslist of een leerling geslaagd is. Al onze eindexamenleerlingen ontvangen vandaag een brief met meer informatie.

Update 23 maart – aangescherpte richtlijnen thuisisolatie
Het kabinet heeft strengere maatregelen afgekondigd met betrekking tot thuisisolatie. Indien één gezinslid koorts heeft, dient iedereen uit het gezin thuis te blijven. Dit heeft ook gevolgen voor het afnemen van de examens op school. Heeft iemand uit het gezin koorts? Dan mag de leerling niet naar school komen om schoolexamens of PTA toetsen te maken.

Update 19 maart – oudercontacten
Ouders en leerlingen ontvingen weer een update met daarin informatie over o.a. de oudercontacten.

Update 17 maart – schoolexamens
Vanmiddag ontvingen we het bericht dat de school open mag om examens af te nemen. Dit betekent dat de SE’s en CSPE’s vanaf maandag 23 maart weer afgenomen kunnen worden. 

We starten morgen met het vormgeven van een programma waarmee de schoolexamens kunnen worden afgenomen. Hiervoor is door de minister onder bepaalde voorwaarden een ruimere periode beschikbaar gesteld. De examens die deze week vervielen gaan we vanaf maandag 23 maart afnemen. Uiterlijk donderdag 19 maart ontvangen deze leerlingen hun aangepaste rooster voor die schoolexamens. Over alle andere SE’s en CSPE’s volgt ook zo spoedig mogelijk meer informatie.

Alle leerlingen en leerkrachten die deelnemen aan of betrokken zijn bij de afname van de toetsen moeten klachtenvrij zijn. Leerlingen die nu ziek zijn of in thuisquarantaine zitten, moeten eerst beter worden. Zij kunnen tot uiterlijk de start van het centraal examen nog schoolexamens doen.

Update 17 maart – onderwijs op afstand
Ouders en leerlingen ontvangen meer informatie over onderwijs op afstand en een instructie voor het installeren van Teams.

Update 16 maart – extra info

Onderwijs op afstand
Het schoolgebouw is gesloten voor onderwijs. Maar vanaf woensdag kunnen de leerlingen onderwijs op afstand volgen! We zijn op dit moment achter de schermen heel druk bezig dit te organiseren. In bijgaand filmpje staat alvast een eerste instructie. 

Laptopdokter
De laptopdokter is van maandag t/m vrijdag van 8 uur tot 10 uur aanwezig op school. Een bezoek aan de laptopdokter kan uiteraard alleen gebracht worden indien men geen klachten zoals verkoudheid heeft.

Toetsen
Tot en met maandag 6 april worden er geen toetsen afgenomen voor een cijfer. Om de voortgang van leerlingen te volgen en te voorkomen dat straks veel toetsen gepland worden, kan er voor gekozen worden om een toets te vervangen door een afsluitende opdracht.

Indien de scholen op dinsdag 7 april weer open gaan voor onderwijs, plannen we een toetsweek in van dinsdag 14 april tot en met vrijdag 17 april. Deze week worden vanuit het ministerie van OC&W richtlijnen verwacht over examens. De examenleerlingen ontvangen bericht zodra wij meer informatie hebben.

Schoolexamens deze week
Alle schoolexamens die deze week gepland stonden vervallen. Wij hopen spoedig meer duidelijkheid te kunnen geven wanneer deze schoolexamens afgenomen worden. Onze leerlingen willen we meegeven deze sluiting niet als vakantie te zien. Ook al kunnen wij nu nog geen duidelijkheid geven: blijf studeren en zorg dat je goed voorbereid bent.

Spullen uit kluisje halen
Voor de leerlingen die nog spullen op school hebben liggen, is de school vandaag tot 14 uur open om deze spullen op te halen. Ook dinsdagochtend van 9 uur tot 10 uur is er nog een mogelijkheid spullen op te halen.

Activiteiten en excursies
Alle niet les-gebonden activiteiten tot en met de meivakantie, zoals de themaweek, Girls Day en dagexcursies gaan niet door. Of en wanneer deze eventueel ingehaald worden, bekijken we op een later tijdstip.  

Meerdaagse buitenlandse reizen
Ook de buitenlandse reizen met vertrekdatum tot aan de meivakantie gaan niet door. We onderzoeken van iedere reis of deze op een later tijdstip alsnog plaats kan vinden. Zodra daar meer duidelijkheid over is informeren we u. Indien we reizen onverhoopt toch definitief moeten annuleren, dan neemt de school de kosten voor haar rekening.

Update 15 maart – sluiting scholen
Vandaag heeft het kabinet besloten dat alle scholen in Nederland sluiten. Dit betekent dat onze school met ingang van morgen tot en met 6 april voor onderwijs is gesloten voor alle leerlingen. 

Dit roept ongetwijfeld veel vragen bij u op. Ook wij als school hebben veel vragen en zijn op zoek naar antwoorden. Zo bekijken wij hoe we onderwijs op afstand kunnen organiseren.

Opvang voor kinderen van ouders in vitale beroepen
Voor leerlingen van ouders in de vitale beroepen (bijvoorbeeld zorg en politie) wordt opvang verzorgd. Wij zijn op dit moment met diverse partijen in de regio (zoals bijvoorbeeld basisscholen) in overleg hoe we dit voor de leerlingen van onze school gaan organiseren. Wilt u gebruikmaken van opvang? Stuur dan een mail aan info@sondervick.nl met daarin de gewenste dagen. U ontvangt dan maandag 16 maart meer informatie. De opvang van leerlingen kunnen we helaas pas vanaf dinsdag realiseren.

Er wordt hoge prioriteit gegeven aan eindexamenleerlingen
Vanuit het kabinet komt de komende week nadere informatie. De geplande schoolexamens van havo en vwo van maandag 16 maart gaan in ieder geval niet door. Morgen ontvangen deze leerlingen meer informatie.  Zodra er meer bekend is vanuit het kabinet informeren wij alle eindexamenleerlingen.

Heeft u vragen?
Zodra wij nieuwe informatie hebben over het onderwijs op afstand informeren wij u verder. Heeft u nu al een vraag waar u graag een antwoord op wenst? Dan kunt u een mail sturen aan info@sondervick.nl.


Update 12 maart – reizen Berlijn (mavo) en Rome afgelast
Vandaag hebben we besloten ook de reis naar Berlijn op 23 maart en Rome op 6 april af te gelasten. Ook hier proberen we de reis te verzetten naar een latere vertrekdatum.

Voor alle buitenlandse reizen die we af moeten gelasten geldt dat we eerst de mogelijkheid bekijken om de reis te verzetten. Indien we onverhoopt de reis toch definitief moeten annuleren zijn de kosten voor rekening van de school.

Update 12 maart – toetsen en huiswerk
Ouders/verzorgers en leerlingen ontvangen een brief met daarin de afspraken die we hebben gemaakt over toetsen en huiswerk de komende tijd.

Update 11 maart – reis Parijs afgelast
Na de oproep vanuit de veiligheidsregio’s om de komende zeven dagen sociale contacten te matigen, thuis te blijven als dat kan en evenementen af te gelasten vinden we het niet verstandig met deze groep leerlingen en hun begeleiders komende zaterdag af te reizen naar Parijs. Na overleg met de begeleidende docenten en ouders die gisterenavond tijdens de informatiebijeenkomst aanwezig waren hebben we een moeilijke beslissing genomen en de reis afgelast. We bekijken of de reis op een later tijdstip plaats kan vinden. 

Update 10 maart – schoolreizen
De komende tijd hebben we diverse reizen op de planning staan. We kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt of deze reizen doorgaan.  In een crisisteam bespreken we al deze reizen. Het wel of niet door laten gaan is voor ons als school een lastige keuze. Er zijn ouders en leerlingen die deze ervaring niet willen missen. Er zijn ook ouders en leerlingen die liever niet gaan gezien de situatie. Uiteindelijk staan de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en leerlingen voorop. Per bestemming volgen we de reisadviezen vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken nauwlettend. Zij zijn de experts op dit gebied. Zolang zij het verantwoord vinden dat de reis doorgaat is dat ook onze intentie. We zijn op dit moment druk in overleg met alle reisorganisaties die voor ons ook de alternatieven zoals bijvoorbeeld een latere vertrekdatum bekijken. Zodra wij meer duidelijkheid hebben informeren wij u.

Update 9 maart
Ook op onze school zijn er leerlingen en docenten die het advies van RIVM opvolgen en preventief thuisblijven. Bij een inwoner van Veldhoven is het coronavirus geconstateerd. Het betreft een ouder van een van onze leerlingen. Deze leerling is sinds vandaag, samen met de rest van het gezin, in quarantaine.

De leerling zelf is niet ziek, heeft geen klachten en is geen besmettingshaard. Het gehele gezin wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de GGD.

Er zijn geen extra maatregelen vanuit de GGD die wij op dit moment op school moeten treffen. 

Update 8 maart
Afgelopen vrijdag communiceerde het RIVM een nieuwe aanwijzing voor inwoners Noord-Brabant. Zij adviseren inwoners van Noord-Brabant om bij verkoudheid, hoesten of koorts de sociale contacten te beperken en dus zoveel mogelijk thuis te blijven. Daarom verzoeken we leerlingen die één van deze klachten hebben niet naar school te komen. Pas als de klachten 24 uur weg zijn, is het wenselijk weer op school te komen. Meer informatie lees je in de brief die alle ouders, verzorgers en leerlingen ontvangen.

Update 6 maart
Zaterdag 14 maart staat er een dagreis naar Parijs gepland. We houden nauwlettend het reisadvies in de gaten. Leerlingen (en hun ouders/verzorgers) die zich in hebben geschreven voor deze reis ontvangen begin volgende week een mail.

Update 4 maart
Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs, waar onze school onder valt, houdt de meest actuele informatie bij op een speciale pagina op hun website.

Update 3 maart
De excursie voor leerlingen vwo 5 naar het Europees Parlement in Brussel werd geannuleerd omdat het Europees Parlement gesloten is vanwege het coronavirus.

Update 29 februari  
Alle ouders, verzorgers en leerlingen ontvangen een brief
met informatie over het virus.

In deze brief zijn de onderstaande links opgenomen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email