Skip to content

Havo-afdeling scoort mooie voldoende

Onlangs ontving het Sondervick College een nieuw rapport van de inspectie van het ministerie van onderwijs. Waar in het voorjaar van 2019 nog niet alle zaken bij de havo op orde waren bleek dit nu wel het geval te zijn. De havo-afdeling scoorde een mooie voldoende.

De inspectie was positief te spreken over hoe de aandachtspunten aangepakt zijn. De inspecteurs gaven aan dat het Sondervick College sterk is verbeterd op alle onderdelen waarop zij de school hebben bevraagd. Volgens de inspectie is het een uitzonderlijke prestatie om in zo’n korte tijd tot een dergelijk resultaat te komen. De meeste scholen die de beoordeling ‘zeer zwak’ krijgen ontvangen daarna eerst een beoordeling ‘onvoldoende’. Onze school sloeg dit perron over en kreeg direct de beoordeling ‘voldoende’. Yvonne Kops, lid raad van bestuur Ons Middelbaar Onderwijs is meer dan tevreden: “Ik ben trots op wat ze bij het Sondervick College binnen korte tijd hebben gerealiseerd.”

Onze rector Monique van Roosmalen blikt terug: “ We werken continu aan (door-)ontwikkeling van ons onderwijs. Maar uit het rapport in het voorjaar van 2019 bleek dat voor onze havo niet voldoende. Vanaf dat moment hebben we diverse punten planmatig opgepakt. Met steeds onze leerlingen als uitgangspunt. Voor hun toekomst willen wij per slot van rekening het beste onderwijs bieden. Het is fijn dat we nu de bevestiging ontvingen vanuit de inspectie dat de havo weer op orde is. Maar we gaan nu niet achterover leunen. Integendeel. We blijven ons onderwijs doorontwikkelen. Of we doorgaan voor een beoordeling ‘goed’ of zelfs ‘excellent’? Zo’n predikaat moet je aanvragen bij de inspectie en omvat veel dossierwerk. Vooralsnog willen we gewoon goed onderwijs bieden en hechten we minder waarde aan het stempeltje ‘goed’of ‘excellent’. Maar ik sluit niet uit dat we in de toekomst deze specifieke beoordeling nog aanvragen.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email