Skip to content

Naar de brugklas

Een goede start!

Best spannend, die overgang van de basisschool naar de middelbare. Samen met jouw basisschool, zorgen wij voor een goede start. Wij vinden het belangrijk dat je je snel thuis en veilig voelt en dat je in een fijne klas komt.

De mentor
Degene die altijd voor jou klaar staat is je mentor. Hebben jij of je ouders vragen, dan kunnen jullie altijd bij de mentor terecht. De mentor geeft ook de mentorlessen aan jouw mentorklas. Hier ‘leer je leren’ en hoe je jouw huiswerk het beste aanpakt. Ook leert je mentor je hoe we op school omgaan met elkaar en welke afspraken er zijn op school.

Schooladvies
We werken met burgklasteams. In het brugklasteam zitten alle brugklasmentoren en docenten. Zij komen regelmatig bij elkaar. Tijdens jouw eerste jaar op het Sondervick College bekijken zij, samen met jou en je ouders, of het schooladvies van de bassischool inderdaad het beste bij je past.

Leuke activiteiten
We organiseren veel leerzame en gezellige activiteiten. Zoals het herfstbal, een zwemfeest, techniek en design excursies en themaweken. Zo leer je elkaar goed kennen.

Op het Sondervick
Hoe vinden onze leerlingen het hier school? In onderstaande filmpjes vertellen ze het je! 

Brugklassers aan het woord

Op mijn eerste schooldag vond ik al gauw nieuwe vrienden. En als we naar school fietsen, fiets ik met de meiden uit groep 8 van vorig jaar.

Amber

Ik vind de nieuwe vakken wiskunde en Frans erg leuk.

Fleur

Eerst moest ik nog wennen aan de hoeveelheid huiswerk, maar nu gaat dat wel goed.

Anne

De eerste week was er een introductie om elkaar te leren kennen. Ook kregen we uitleg over de school. Toch heel anders: "Van oudste naar jongste leerling."

Bas

Heb je een probleem met de laptop dan mag je naar de 'laptopdokter'.

Anouk

We hebben een Magisterapp, waarin we precies zien welke vak we hebben en welk lokaal. Ook zien we daarin het huiswerk.

Bram

Het is hier erg leuk op de nieuwe school, maar ook anders. Nieuwe vakken, meer en andere leraren, nieuwe vrienden, je hebt een mentor, je moet van lokaal naar lokaal en meer huiswerk dan op de basisschool.

Lieke

In het begin vond ik het hier reusachtig, maar je kent alles in een paar weken.

Robin

In de introductieweek hebben we een leuke speurtocht door de school gehad. Verder vind ik het hier keileuk, omdat ik veel oude klasgenootjes tegenkom.

Nina

Om je klas wat beter te leren kennen hadden we allemaal spelletjes tijdens de introductie. Dat waren vooral teamwork-spellen om meer vertrouwen in elkaar te hebben.

Jordy

Op het Sondervick College hebben ze strenge regels tegen pesten. En dat is goed ook.

Demi