Skip to content

Groep 7/8

Naar de
brugklas

Kennismaken

Belangrijke
data

Aanmelden

Nieuw op het Sondervick College

Tweetalige mavo 

Ook op onze mavo bieden we tweetalig onderwijs aan! Wij zijn de eerste VO-school in de Kempen waar leerlingen op mavo niveau (vmbo-gt) in meerdere vakken in het Engels les zullen krijgen.

 

Tweejarige brugklas havo/vwo

Het Sondervick College biedt een tweejarige brugklas havo/vwo aan. Deze brugklas is geschikt voor een leerling, wanneer de keuze tussen havo of vwo nog niet duidelijk is.

Veelgestelde vragen

Meest voorkomende vragen en antwoorden

Op het Sondervick College sta jij als leerling echt centraal. Eén school, waarop er een plek is voor ieder kind. Waar ieder kind zich thuis voelt, veilig is en niet verloren loopt. Of het nu vmbo is of vwo, tweetalig vwo of havo, elk kind vindt hier de mogelijkheden om te groeien.

Er is aandacht is voor alle leerlingen, de zelfbewuste, maar ook de kwetsbare leerlingen. Als grote school heb je veel mogelijkheden voor extra ondersteuning, op allerlei gebieden. Op onderwijskundig gebied, maar zeker ook als er extra zorg nodig is. We werken met uitdagende opdrachten en activiteiten. Met veel ruimte voor uitproberen en ontdekken. We geloven erin dat elke leerling talenten heeft en daar werken we met zijn samen keihard voor.

Als je in groep 7 of 8 zit zijn er verschillende momenten dat je op onze school kunt komen kijken. Kom met je klas een echte dag op de middelbare school beleven tijdens ‘Ik op het Sondervick’. Bezoek samen met je ouders onze informatieavond en/of de Open school.  Hier vind je alle data op een rijtje. We hopen je snel te zien!

Op het Sondervick College bieden we alle leerlingen een bij hen passende opleiding in een veilige omgeving. Soms heeft een leerling extra ondersteuning of begeleiding nodig. We hebben als grote school veel mogelijkheden voor extra ondersteuning, zowel op onderwijskundig gebied als wanneer er extra zorg nodig is.

Voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, wordt op initiatief van de mentor of ouders in overleg met de ondersteuningscoördinator bekeken wat nodig is. Lees meer op de pagina Ondersteuning en begeleiding.

Aanmelden van nieuwe brugklasleerlingen voor schooljaar 2020/2021 kan op maandag 2 en dinsdag 3 maart 2020 van 16.00 – 20.00 uur

Meer informatie over aanmelden vind je hier.

Tweetalig Onderwijs (TTO)

Op het Sondervick College kun je bij de opleidingen mavo, havo en vwo kiezen voor Tweetalig Onderwijs (TTO). Je volgt dan vanaf de brugklas ongeveer de helft van alle vakken in het Engels. Ook zijn de vakken meer internationaal georiënteerd.

Beleef een echte dag op de middelbare school tijdens Ik op het Sondervick!

Wil je weten hoe een echte schooldag op een middelbare school er uit ziet? Kom dan op 8 juni met jouw klas naar de minischooldag ‘Ik op het Sondervick’! Leerlingen uit groep 7 volgen tijdens deze dag een aantal echte lessen. Zo krijg je een goede indruk van een middelbare schooldag met docent-, les- en lokaalwisselingen. Aanmelden? Dat kan via je eigen basisschool.

Nieuws

Bekijk hier de laatst geplaatste nieuwsberichten

Nieuw op het Sondervick College: tweetalig mavo XL

Vanaf komend schooljaar biedt het Sondervick College ook op mavo XL tweetalig onderwijs aan. Wij zijn de eerste VO-school in de Kempen waar leerlingen op mavo niveau (vmbo-gt) in meerdere vakken in het Engels les zullen krijgen.

Wat is t-mavo?

  • Vanaf leerjaar 1 wordt minimaal 50% van de vakken in het Engels gegeven. Leerlingen worden zo stapsgewijs ondergedompeld in deze taal.
  • Leerlingen verdiepen zich in andere landen en culturen en zullen actief communiceren met leeftijdsgenoten uit andere landen.

Voor wie is het geschikt?

Voor leerlingen:

  • die iets meer uit zich zelf willen halen en een extra stapje willen zetten
  • die geïnteresseerd zijn in de Engelse taal en in andere landen en culturen
  • die een vmbo-gt advies van de basisschool hebben gekregen.