Skip to content

Gratis aandachtstraining voor leerlingen

Heeft uw kind het gevoel dat hij/zij het vaak te druk heeft? Voelt uw kind zich verdrietig ook al heeft hij/zij leuke vrienden? Slaapt uw kind moeilijk? Piekert uw kind veel of is hij/zij snel afgeleid op school? De mindfulness methode van Eline Snel helpt kinderen tot rust te komen en leert kinderen hoe ze piekergedachten kunnen beheersen.

Mindfulness
De ontwikkeling van bewuste aandacht ligt aan de basis van elke vorm van leren. ‘Mindfulness’, oftewel het beoefenen van bewuste, gerichte aandacht, beïnvloedt het leren positief. Lara Hermse, zorgconsulent bij onze school, biedt een gratis aandachtstraining aan voor leerlingen van onze school. Gedurende tien weken gaat zij op donderdagmiddag van 15.15 tot 16.15 uur aan de slag met het verbeteren van zelfvertrouwen en concentratie. Deze reeks van trainingen start donderdag 6 oktober. Donderdag 15 december is de laatste les.

Tijdens de lessen oefenen we met het trainen van de ‘aandachtsspier’
Iedere les staat er een ander thema centraal. Middels doe-, denk- en schrijfoefeningen zullen de verschillende thema`s vormgegeven worden:

-Observeren en concentreren
-Uit je hoofd in je lijf
-De zin van zintuigen
-Gevoelens kun je voelen
-De denktank en de piekerfabriek
-Spanning en stress-less
-De kunst van het communiceren
-Geduld, vertrouwen en loslaten
-Aardig zijn is leuk
-Het geheim van geluk

Aanmelden
Aanmelden van uw kind kan tot 30 september door een mail te sturen aan Lara via  lhermse@sondervick.nl. Heeft u vragen? Ook dan kunt u Lara een mail sturen. In de trainingsgroep is plaats voor tien leerlingen. Bij voldoende animo start er een tweede groep op een ander tijdstip.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email