Skip to content

Girls’day

Duizenden meisjes tussen de 10 en 15 jaar bezochten donderdag 30 maart een bèta-, tech- of IT-bedrijf. Ook onze tweedejaars leerlingen vmbo b/k gingen op pad tijdens Girls’day. Op Girls’ day maken meisjes kennis met IT en techniek. Dat vergroot de kans dat ze straks doorleren en gaan werken in deze sector. Meiden en vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in deze sectoren, terwijl voor het oplossen van de grote vraagstukken van onze maatschappij kennis van techniek en IT heel belangrijk is. 

DJOE 
Puck Canters uit bk2a was een van de meiden die op pad gingen. Zij bezocht DJOE, dat staat voor De Jonge Ondernemers Eindhoven. “Toen we er aan kwamen kregen we een filmpje te zien en werden we in twee groepen verdeeld. Het groepje waar ik in zat ging als eerste een bootje maken. Het bootje moest je daarna in een soort zelf gemaakt riviertje doen. Aan het einde van het eerste gedeelte kon je zien welk bootje het snelste was. Na de pauze maakten we een lampje. Dat ging aan als je je vinger erop hield. Op het laatst mochten we nog door een microscoop kijken. Ik vond het een geslaagde dag!” 

Niet alleen voor girls 
Tijdens Girls’Day was er niet alleen voor de meiden een programma. De jongens gingen op school aan de slag met Mad Science om zo de techniek en wetenschap tot leven te brengen. Er stonden 2 workshops in de planning: Elektriciteit en Onder Druk. Ook de jongens hadden een leuke interactieve ochtend.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email