Skip to content

Gastles door Robin de zorgrobot

Eerstejaars leerlingen basis/kader en mavo hadden afgelopen week een gastles door een wel héél bijzondere spreker: Robin de zorgrobot. Robin de zorgrobot is  een robot die gebruikt kan worden binnen verschillende beroepen zoals bijvoorbeeld de zorg en het onderwijs. In deze gastles maakten leerlingen kennis met Robin, maar mochten ook met hem experimenteren.

Dansen en spelletjes spelen
Robin ziet er vriendelijk uit, kan spreken en gesproken taal verstaan. Al deze kenmerken zorgen ervoor dat interactie met de robot mogelijk is. De inzetbaarheid is divers: de robot kan in de zorg verschillende ondersteunende taken op zich nemen. Hij kan voorlezen, dansen, spelletjes spelen en bewegingsoefeningen doen.

Zelf programmeren
Na een introductie gingen de leerlingen aan de slag met het programmeren van de robot. Door middel van pictogrammen konden ze een actie zelf programmeren op een tablet. Het eindresultaat (de actie die de zorgrobot uitvoerde) hebben ze vervolgens aan elkaar laten zien. Binnen het uur zèlf een robot programmeren, hoe leuk is dat!

Vertrouwd raken met techniek
Robots gaan een steeds grotere rol spelen in het dagelijks leven, zowel op werk, op school als thuis. Om hier mee om te leren gaan vinden we het belangrijk dat leerlingen in aanraking komen met deze technologie. Op deze manier raken leerlingen vertrouwd met de (on)mogelijkheden van een robot.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email