Skip to content

Dinsdag. Debatdag.

Dinsdag 1 februari stond de jaarlijkse debatdag voor havo 4 op het programma. In de ochtend debatteerden alle leerlingen tegen elkaar. De vier beste groepjes mochten door naar de finale in de middag. De finalisten werden begeleid door vier mensen uit de lokale politiek: Sander Antonis  en Peter Saris van VVD, Jurre van der Velden van GBV en Jolanda van Grunsven van GroenLinks & PvdA. Zij waren tevens jury bij het finaledebat.

Wel of geen carnaval dit jaar in Rommelgat?
De leerlingen debatteerden deze dag over zowel landelijke als lokale stellingen. Stellingen als ‘De belasting op suikerhoudende dranken moet omhoog’, ‘Er moet meer geïnvesteerd worden in de bibliotheek in Veldhoven’ en ‘Er moeten in Veldhoven meer geschikte hangplekken voor jongeren worden ingericht’ passeerden de revue. Het finaledebat ging over de stelling ‘Carnaval 2022 moet afgelast worden’.

Luisteren naar elkaar
Linsey Schats, docent Nederlands vertelt enthousiast: “In de lessen Nederlands van afgelopen periode leerden we de leerlingen de kunst van het debatteren. Tijdens maatschappijleer richtten ze een eigen politieke partij op. Tijdens deze debatdag komt die kennis  samen. En mooi om te zien hoe ze geleerd hebben om écht te luisteren naar elkaar.”

Spreek vanuit je hart
De jury wees Birgit, Rya en Bjorn (afvaardiging van klas h4d) aan als winnende groep. Niek Rombauts werd uitgeroepen tot de ‘Beste debatteerder van de dag’. Hij werd in de voorbereiding begeleid door Peter Saris en Jurre van der Velden. De beste tip die hij van hen kreeg? Spreek vanuit je hart en toon emotie!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email