Skip to content

Bram van de Voort winnaar Read2Me!

Brugklasser Bram van de Voort is uitgeroepen tot de Veldhovense Read2Me!-winnaar van 2019! Zelfverzekerd, overtuigend en boeiend, dat was het jurycommentaar.
Read2Me! is de landelijke voorleeswedstrijd voor brugklassers.

Carry Slee

Bram las voor uit het boek #Laatste Vlog van Carry Slee. Juryvoorzitter Bart de Groof benadrukte dat Bram door zijn stemgebruik de emoties overtuigend overbracht op het publiek. Ook presentator Mark van der Linden was onder de indruk: “Als je een vriendin hebt dan zou ik me nu wel zorgen maken!”, verwoordde hij Brams interpretatie van het voorgelezen fragment, waarin een jongen denkt dat zijn vriendin verliefd is op een ander. Ook kwam Bram volgens de juryleden zelfverzekerd over en hij maakte regelmatig oogcontact met het publiek.

Provinciale finale

Bram gaat Veldhoven vertegenwoordigen in de provinciale finale op donderdag 11 april in cultureel centrum Jan van Besouw in Goirle.

Voorronden

In de voorronden van de Veldhovense Read2Me!-wedstrijd waren de vier beste voorlezers van vmbo, mavo XL, havo en vwo gekozen. Naast Bram waren dat Heleen Wiegerinck (vwo), Glenn Jacobs (mavo XL) en Jip van Middelkoop (vmbo). Alle voorlezers kregen een boek cadeau en voor de winnaar was er een extra feestelijk leespakket bestaande uit een boek, poëziekussen, reuzesnoepzak en een Read2Me!-oorkonde.

Jury

De jury bestond uit Franka Borst (Veldhovense Read2Me!-winnares van 2018), Bart de Groof (docent Nederlands) en Alinda van Neerven (Bibliotheek Veldhoven). De presentatie werd verzorgd door bibliotheekmedewerker Mark van der Linden.

Read2Me!

De Veldhovense ronde van Read2Me! is onderdeel van de Bibliotheek op school VO, de samenwerking tussen het Sondervick College en de Bibliotheek Veldhoven met als doel de taal-, lees- en mediavaardigheden van leerlingen te verhogen.
Meer informatie: www.read2mevoorleeswedstrijd.nl

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email